ACTUALITATEANALIZĂ | A crescut numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de...

ANALIZĂ | A crescut numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de același sex? Demontarea unui FALS grosolan propagat de activiștii LGBT, luat drept „realitate” de către un deputat USR PLUS

„S-a dublat numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de același sex în comparație cu 2016, când a fost lansată inițiativa de redefinire a familiei în Constituție”, a titrat g4media.

„Numărul românilor care susțin căsătoria cuplurilor LGBTI s-a dublat în doar 5 ani”, titrează și RFI.ro, site-ul radioului francez de stat care emite și-n România.

Ambele articole tratează rezultatele unui sondaj realizat la comanda asociației pro-homosexualitate „Accept”, mai precis interpretarea dată de ong-ul respectiv acelor rezultate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Titlurile vorbesc explicit despre susținerea căsătoriei între persoane de același sex, dar în textele articolelor nu regăsim această formulare.

„Din studiul realizat de Cult Market Research a reieșit că 43% dintre români au fost de acord că este nevoie de un mod de recunoaștere legală a parteneriatelor între aceste persoane”, scrie Andreea Pietroșel pentru Rfi.ro.

„În comparație cu 2016, când a fost lansată inițiativa de redefinire a familiei în Constituție, s-a dublat numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de același sex. 43% dintre respondenți sunt de acord cu adoptarea unei forme de protecție legală pentru familiile de același sex în România”, notează și g4media.

Analizând sondajul, găsit undeva ascuns pe siteul Accept, vedem că realitatea este complet diferită. Conform rezultatelor, doar 26% dintre români sunt de acord cu legalizare căsătoriei civile între persoane de același sex.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

De asemenea, 17% dintre aceștia sunt de acord cu afirmația conform căreia „Cuplurile formate din persoane de același sex au nevoie de protecție legală ca celelalte cupluri, dar să nu se numească căsătorie”.

Ce fac Asociația „Accept” și cele două organisme media? Adună pur și simplu procentele respondenților și le trec în contul celor care susțin „căsătoria între persoanele de același sex”. Este deontologic? Nu. Este doar o încercare a de a umfla artificial numărul celor ar susține căsătoria între persoane de același sex.

Manipularea este evidentă și din modul în care a fost pusă a doua întrebare. Respondenții nu sunt chestionați direct dacă susțin parteneriatul civil, inclusiv între persoane de același sex, ci dacă e nevoie de protecție legală a cuplurilor homosexuale în fața legii „ca celelalte cupluri”.

De ce? Pentru că instituția parteneriatului civil are o conotație negativă în România, iar pentru a evita cât mai multe răspunsuri neplăcute pentru comanditarul sondajului, oamenii au fost întrebați pe ocolite.

Este evident că majoritatea celor care susțin căsătoriile între persoane de același sex susțin și parteneriatul civil, deoarece, după cum a arătat istoria ultimilor ani, activiștii pro căsătorii homosexuale sunt unii și aceiași cu activiștii pro parteneriat civil. Eventual, se putea spune că dintre cei care susțin căsătoriile unisex, 17% s-ar mulțumi cu parteneriatul civil.

În schimb, au fost întrebați de „căsătoria civilă”, exprimare rară în România, menită să genereze confuzie. Culmea, cei de la accept scriu „Majoritatea adulților tineri din România consideră că familiile de același sex au nevoie de protecția legii prin căsătorie sau parteneriat civil” deși în sondaj nu apare sintagma „parteneriat civil”!

O interpretare corectă ar fi astfel: 74% dintre români resping căsătoriile între persoane de același sex, în timp ce 83% resping parteneriatele civile între aceste persoane. De altfel, acest lucru este evident și din felul în care (nu) s-au pus întrebările pentru respondenți: nimic clar, nimic explicit, totul amestecat astfel încât să rezulte ceva care poate fi interpretabil.

În ceea ce privește afirmația că „S-a dublat numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de același sex în comparație cu 2016”, aceasta este pur și simplu falsă.

Autorii acestei afirmații nu oferă niciun fel de reper în susținerea ei, dar am găsit o cercetare a cărei obiectivitate nu poate fi pusă la îndoială despre acest subiect, publicată în 2017, pe baza datelor din 2015-2016.

Este vorba despre cercetarea realizată de către americanii de la Pew Research Center, una dintre cele mai prestigioase instituții sociologice din lume.

Conform rezultatelor acestui sondaj realizat în 2015- 2016, 27% dintre români susțineau în 2017, mai mult sau mai puțin, căsătoria între persoane de același sex.

După cum se poate vedea, din 2015-2016 și până azi „numărul românilor care susțin căsătoria între persoane de același sex” a crescut cu… 1%.

O altă interpretare manipulatorie este dată răspunsurilor la întrebarea privind „impactul căsătoriei între persoanelor de același sex asupra românilor”.

Mass-media, precum și organizația Accept insistă asupra faptului că 71% dintre români consideră că legalizarea acestor relații nu ar avea niciun impact asupra vieții lor.

Aceasta ar confirma „rezultatul înregistrat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, când aproximativ 80% dintre alegători nu s-au prezentat la vot”, după cum scrie g4media.

În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Uitându-ne pe sondaj, vedem că 25% dintre români consideră că legalizarea căsătoriilor între homosexuali ar avea un impact negativ asupra vieții lor. În comparație, la Referendumul pentru Familie din 2018 s-au prezentat 21,1% dintre români. Ce rezultă din asta? Conform logicii propuse chiar de Accept, rezultă că  față de 2018, numărul românilor care consideră legalizarea căsătoriilor unisex o amenințare a crescut cu aproximativ 4%!

Și asta în condițiile în care sondajul a fost realizat în plină pandemie, în stare de alertă/urgență, când numai la relațiile dintre homosexuali nu le-a fost oamenilor gândul.

În rest, faptul că românii îi respectă pe toți oamenii, indiferent de etnie sau altceva, nu este o știre, deoarece sunt românii sunt toleranți cu toate persoanele. Pe lângă faptul că România are cea mai progresistă legislație în privința minorităților etnice, toleranța față de persoanele homosexuale este binecunoscută. De-altfel, există homosexuali și în actualul Guvern, în ministere importante.

Tot la capitolul manipulări intră și titlul conferinței: „Ce cred românii despre căsătoria familiilor de același sex?”. Conform Codului Civil (Art.259) , se pot căsători doar persoanele, un bărbat și o femeie, iar familia este întemeiată pe căsătorie. Nimeni n-a auzit de familii care se pot căsători, dar se pare că orice este permis dacă scopul este să induci opiniei publice că ar exista și „familii de același sex”.

În concluzie: sondajul realizat la comanda activiștilor de la Accept confirmă că românii resping căsătoriile între persoane de același sex, la fel ca și acum patru sau cinci ani.

De remarcat că cercetarea a fost realizată cu sprijinul Fundației „Friedrich Naumann pentru libertate”, un ONG care beneficiază de finanțări din partea Guvernului Germaniei, conform Wikipedia. Mai mult, Ambasadorul Germaniei la București a participat la conferința care a anunțat rezultatele acestui studiu.

„Concetățenii noștri din comunitatea LGBTI sunt mult prea adesea marginalizați în societățile noastre. Ideea europeană este înainte de toate, una a incluziunii. Nimeni nu trebuie marginalizat pentru niciun motiv. Studiul ne oferă o adevărată rază de speranță fiindcă ne demonstrează clar că în societatea românească s-a produs o schimbare importantă a modului de gândire.”, a spus Cord Meier-Klodt.

Pe afișul de prezentare scrie că studiul a fost finanțat de către Uniunea Europeană și implementat cu ajutorul Consiliului Europei.

La conferință au fost prezenți și doi membri importanți ai USR-PLUS: Cătălin Teniță, deputat și Nicu Ștefănuță, europarlamentar.

În opinia lui Teniță, acest studiu ar demonstra că „realitatea” conform căreia românii au acceptat căsătoriile între persoanele de același sex, iar legea nu va face decât să consacre acest lucru.

„Dacă ne uităm la aceste cifre, deja am ajuns la nivelul în care cultura este predominantă pe partea de acceptare a legalizării relațiilor dintre persoane de același sex, iar în acest caz legea nu va face decât să consacre o realitate. Este un aspect important că nu mai trebuie să facem un efort de a prezenta un lucru cu care populația nu este de acord. Lumea este, în realitate, complet de acord”, a spus Teniță.

La eveniment au mai participat, Petre Florin Manole, secretar general adjunct PSD și fostul parlamentar PNL, Ovidiu Raețchi.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

13 COMENTARII

 1. Occidentul deja s-au transformat în noile Sodoma și Gomora,cum vor plăti ei la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos?cum ii vor explica ei Domnului starea de depravare un care au ajuns? și să nu aibă tupeul să își ceară iertare sau să își caute scuze ,că diavolul i-a împins să practice sodomia.

 2. Depravare și demență morală occidentală promovată în România de agenții lor – tefelliști, corporatiști, politicieni formați în vest, useriști, spălați pe creier cu ideologiile progresiste neomarxiste.
  Educarea și formarea omului nou al globalismului, fără tradiție, religie, cultură și spiritualitate.
  Cine crede că a-ți băga penisul în găoaza cu fecale și a-și le suge reciproc este ceva normal și acceptabil , are în creier materia menționată mai sus.

  • Clar ca se nasc, s-au mai nascut si se vor naste oameni care se vor imbolnavi cu aceasta boala. Insa foarte putini pentru ca ei sunt o deviatie de la normal si nu sunt ei regula! Asa sunt si acum. O deviatie de la normal si sunt mai putini bolnavi de homosexualitate decat bolnavi de cancer in Romania! In schimb, doar propagandistii aberatiilor sexuale sunt foarte vocali. Bolnavii de cancer sunt oameni tacuti .

 3. Numai așa poți distruge o nație și o civilizație. Cum era dacă și părinții acestor LGBT-iști se căsătoreau femeile cu femeile și bărbații cu bărbații, nu mai aveam probleme acum cu drepturile LGBT. Oameni bolnavi au fost în totdeauna, unii se tratează, alții mor bolnavi.

 4. De-altfel, există homosexuali și în actualul Guvern, în ministere importante… care ar fi aceia… au acest status public?

 5. Ideologia LGBT este cea mai periculoasă pentru democrația din România. Teoriile ideologice fără bază științifică cum sunt teoria genului, studiile de gen, transgenderismul, educația sexuală vor duce la sexualizarea copiilor și dereglarea maturizării adolescenților. Vom avea mii de copii care suferă de disforie de gen, obsedați de sex, care nu știu ce sunt și au depresii. Unii vor ajunge la sinucidere cum se întâmplă în occident. Societatea românească va arâta ca un spital de psihiatrie. Este important să se arate șarlatania acestor psihologi cognitiviști care promovează aceste idei inducând iluzia că ar avea o bază științifică. Psihologia cognitivă e o pseudoștiință. Psychology Today a devenit o Pravda sau Scânteia a sexomarxismului, iar psihologii cognitiviști americani au devenit consilieri în practici sado-masochiste. Cuplurile trebuie să-și ”lărgească orizonturile” și să scape de ”prejudecăți morale”. Adolescenții sunt încurajați să se masturbeze și să vizioneze filme porno sau să facă sex în grup experimentând diverse ”jocuri” pentru cei cu mintea deschisă. În curând va fi legalizată și pedofilia. Netflix a început să facă seriale cu fetițe sexy de 12 ani gen Cuties.

 6. Cei tineri care au alta perceptie a valorilor, dictate de noua generatie de parinti ai Revolutiei, putin sau deloc dusi la Biserica si care se aliniaza ordinelor mondiale in spiritul spalarii creierelor cu asa-zisa egalitate in drepturi si sanse! Cunosc destui tineri “revolutionari” care sustin homalaii, pana la momentul in cate le pui in fata proiectul acestei libertati in viitoarea lor familie: daca ar accepta ca si copiii lor sa aiba aatfel de “libertati”? Raspunsul unanim: sub nici o forma, nici sa nu indrazneasca sa gandeasca asa ceva! Si atunci, despre ce vorbim? Despre debusolare si bravada a nonvalorilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate