luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPremierul anti-comunist al Sloveniei a șters pe jos cu Dacian Cioloș pe...

Premierul anti-comunist al Sloveniei a șters pe jos cu Dacian Cioloș pe care l-a numit „auto-proclamat avocat al poporului”: Nu i-am permis lui Miloșevici să ne cenzureze, n-o să-i permitem nici lui Dacian Cioloș

Premierul Sloveniei, Janez Janșa, a avut cuvinte dure pentru europarlamentarul român Dacian Cioloș (Renew Europe), pe care l-a acuzat de cenzură și l-a asemuit cu foștii lideri comuniști ai Iugoslaviei.

Schimbul de replici a venit după ce demnitarul sloven a părăsit o ședință online a comisiei juridice din Parlamentul European fără a-şi anunța plecarea şi nu a mai participat nici la sesiunea programată de întrebări şi răspunsuri.

„Dragă Janez Janșa, Comisia juridică a Parlamentului European nu este un festival de film pentru propagandă obscură. Eurodeputații au cerut răspunsuri la îngrijorările legitime despre atacurile la independența presei în Slovenia. E regretabil că ați decis să nu dați aceste răspunsuri”, a scris Cioloș pe Facebook după ședința tensionată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Duminică, Janșa i-a răspuns extrem de acid, făcând o comparație între Parlamentul European și regimul dictatorial al lui Slobodan Miloșevici, ultimul lider al Serbiei comuniste și unul dintre conducătorii de facto ai fostei Iugoslavii.

„Slovenia nu datorează absolut nimic Bruxelles-ului. Ne-am luptat pentru libertate și democrația acum 30 de ani. Pentru statul de drept, libertatea de exprimare, drepturile omului și libertăți fundamentale, unii dintre noi luptă și plătesc prețul de 35 de ani. Ca atare, birocrați plătiți prea mult și născuți în prosperitate nu ar trebui să ne țină predici despre democrație și libertatea. Nici nu vom accepta să fim cenzurați de auto-proclamați avocați ai poporului. Nu i-am permis lui Milosevici, nu le vom permite lui Sophie in’t Veld sau lui Dacian Cioloș”.

Cioloș nu s-a lăsat mai prejos: „Aceasta e istoria UE și arată de ce țările noastre au decis să adere fără să ne forțeze nimeni. Putem avea dezbateri deschise. Nu e despre dumneavoastră, despre mine sau despre Sophie in’t Veld, ci despre respectul dvs. pentru Parlamentul Europeană și membrii săi aleși democratic”.

Janez Janșa este un politician de dreapta sloven, cunoscut pentru lupta sa anti-comunistă din Slovenia, în anii 80. Janșa a fost un aliat al președintelui Donald Trump, pe care l-a declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA, și al liderului maghiar, Viktor Orban.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

13 COMENTARII

 1. Să ne bazăm noi românașii pe liderii patrioți ai altor țări in lupta dură pretențiile delirante ale mUE.bizonii care aplaudau in delir aderarea României la Vest acum stau ascunși ca șobolanii lui Closet-ildei?

 2. felicitari tuturor PATRIOTILOR TARILOR SUVERANE, CARE AU TARIA DE A-SI APARA POPOARELE SI TARILE IN FATA DICATURII M U I E NEO-NAZSZISTO-BOLSHEVIK!

 3. pe noi nu ne-a intrebat nimeni. habar n-am ce vorbeste sclavul ciolosh-sorosh. s-a facut vreun referendum cu privire la aderarearea m u ie? NU!

 4. “Țările noastre au decis să adere”. Când naiba am avut noi vreun referendum pe tema asta, a aderării? Ciolos, să-ți bagi aderarea în fund! Nu reprezinți pe nimeni!

 5. Cioloș e exemplul cel mai cras de arivism și ciocoism eurocrat.

  1.Omul face armata la securitate, familie de milițieni, o supraveghează pe Doina Cornea, deci e clar că a fost selectat pe sprânceană.

  2.Ulterior omul ajunge in PUNR când Funar conducea detașat Clujul și Cioloș s-a dat cu puterea.

  3.Ulterior oportunismul l-a dus in PNL de unde s-a proiectat Comisar al agriculturii. In calitate de comisar s-a remarcat prin servilismul față de Bruxelles și punerea pumnului in gură fermierilor francezi și a altora, inclusiv prin măsuri aberante împotriva țăranilor, reglementări cretine gen mărimea bananei și altele precum și de o agresivitate toxică împotriva englezilor care de aia s-au și dus din UE.

  4.Acum Cioloș s-a cățărat pe cur-cubeu și cu aceeași aroganță atacă servil Polonia, Ungaria sau Slovacia. E erou? Nu, e o lepră care face munca murdară a lui Macron sau a Bruxelles-ului, adică ce a făcut de când a scăpat din sălaj și s-a pus pe parvenire…

  Pe scurt, Cioloș e curva celor puternici și știe că trebuie să atace pe cei mici ca să se evidențieze in activitate și să fie bătut pe creștet de cei mari și tari…

   • Gigi Kent : nu din cauza luui Cioloș anume – ci a intregului aparat birocratic in care Cioloș a executat ordine specifice fiind comisar la agricultură. eu am stat in franța și știu că in presa lor problema fermierilor e super-esențială și de aia am sesizat că apărea și numele lui Cioloș dar deloc pozitiv :))

    ori știm că aroganța acestor comisari care se credeeau șefi peste națiunile suverane și regulile lor tampite plus salariile lor mari au fost și teme centrale in Brexit

 6. Recomand lui Cioloșică ca respectul pe care în are el în golanii de la UE și în ideile lor, să și-l bage în kur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate