ACTUALITATECe a răspuns Novak Djokovici când tatăl său l-a rugat să nu...

Ce a răspuns Novak Djokovici când tatăl său l-a rugat să nu participe la Olimpiadă: Tată, mă cunoști, când vine vorba de Serbia, lăcrimez și nu pot da înapoi

Sportivul sârb Novak Djokovici a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde spera să câștige medalia de aur pentru țara sa și pentru a reuși Golden Slam-ul.

Experiența numărului 1 mondial nu s-a încheiat, însă, așa cum spera, deoarece Djokovici a fost eliminat în semifinale de către Alexander Zverev și ulterior a pierdut și finala „mică” pentru medaliile de bronz.

După ce s-a retras din finala mică de la dublu mixt, au apărut voci care l-au acuzat pe Djokovici de lipsă de patriotism. 

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tatăl sportivului a ținut să lămurească pe toată lumea că, în realitate, este exact invers. Acesta a citit conversația prin care a încercat să-și convingă fiul să nu meargă la ediția de la Tokyo, însă „Nole” nu i-a urmat sfatul, invocând dragostea pentru Serbia.

„Dacă părerea mea contează pentru tine, nu cred că ar trebui să mergi la Tokyo. Este un zbor lung, nu sunt spectatori, va trebui să stai din nou în carantină. Jocurile Olimpice pur și simplu nu sunt la fel fără spectatori. Tata te iubește”, i-a scris tatăl lui Djokovici, la care sportivul a replicat următoarele:

„Sigur că părerea ta contează pentru mine, tată. Am vrut să aștept trei, patru zile ca să văd cum se simte corpul meu. Mereu mă recuperez rapid, deci nu e mare problemă. Patriotismul reprezintă ceva foarte puternic în inima și capul meu, tată. Mă cunoști, când vine vorba de Serbia, lăcrimez și nu pot da înapoi”, a răspuns marele jucător.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Novak Djokovic, forfait pentru finala mică din proba de dublu mixt de la Jocurile Olimpice

Sportivul sârb a luat decizia din cauza oboselii acumulate la Tokyo, liderul mondial fiind nevoit să joace trei meciuri în aproximativ 24 de ore.

Eșecul cu Alexander Zverev i-a blocat sârbului visul de a realiza ”Golden Slam-ul” în acest an, câștigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice și a tuturor celor patru turnee de Grand Slam.

Sârbul s-a impus la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon în 2021 și are șansa de a completa careul în Statele Unite, la US Open, turneu programat în perioada 30 august – 12 septembrie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...