luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEDoctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că...

Doctorul care a descoperit Omicron: Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii

Angelique Coetzee, printre primii medici sud-africani care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, a povestit prin ce calvar a trecut, în momentul în care a dorit să comunice lumii rezultatele obţinute.

Pandemia de COVID-19 a fost însoţită din prima zi de exagerări groaznice, atât din partea celor care au căutat să catalogheze această boală ca fiind „o simplă răceală“, cât şi din partea celor care au vorbit despre cataclisme şi apocalipse. Practic, abordarea raţională a unei crize de sănătate publică s-a pierdut din start şi aceste exagerări, de ambele părţi, n-au făcut altceva decât să pună gaz pe focul pandemiei. Rezultatul? Isterizarea unor oameni pentru care, din păcate, viaţa nu va mai reveni niciodată la normal, din cauza sechelelor mentale pe care le-au suferit, şi banalizarea pericolului pentru alţii, care au ignorat complet subiectul COVID-19. Iar acum aflăm că unele exagerări, de-a dreptul iresponsabile, au venit din partea medicilor şi politicienilor!

„Te rog, nu spune că e o boală blândă“ Doctorul Angelique Coetzee a fost printre primii oameni de ştiinţă de pe această planetă care au aflat despre mutaţiile suferite de SARS-CoV-2, care au dus la apariţia variantei Omicron. Potrivit „Daily Mail“, după ce a descoperit că această variantă dă forme mai blânde ale bolii, doctorul sud-african a fost presat să ascundă, pur şi simplu, această informaţie!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Din cauza mutaţiilor suferite de virus, alţi oameni de ştiinţă şi politicieni, care nu erau din Africa de Sud, mă contactau insistent pentru a-mi spune că descoperirile mele sunt eronate. Că, de fapt, boala e foarte serioasă. Îmi tot spuneau că n-am nicio idee despre ce vorbesc, eram atacată, în permanenţă“, şi-a început doctorul Coetzee relatarea pentru „The Daily Telegraph“, publicaţie care a fost citată de „Daily Mail“. „Politicienii care m-au contactat voiau să spun aşa: «În Africa de Sud, sunt forme uşoare, dar în Europa sunt forme foarte foarte severe». A fost o presiune uriaşă asupra mea. Atât din partea oamenilor de ştiinţă din Europa, cât şi dinspre politicieni. Mi s-a cerut, în mod repetat: «Te rog, nu spune că e boală blând㻓, a continuat medicul sud-african. Doctorul Coetzee a continuat, spunând că era convinsă de rezultatele descoperite de ea, pentru că aproape toţi pacienţii din Africa de Sud, infectaţi cu Omicron, aveau simptome uşoare, comparativ cu bolnavii care fuseseră infectaţi cu Delta. Practic, vorbim despre dureri de gât şi o stare de oboseală, potrivit medicului sud-african.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Multumesc si felicitari tutror JURNALISTILOR ADEVARATI, CARE AU ADUS ADEVARUL LA LUMINA, REFUZAND SA PROPAGE ISTERIA, FRICA SI CONTROLUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE