marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEÎn Anglia, Covid-ul devine doar o răceală. Cehia renunță la majoritatea restricțiilor

În Anglia, Covid-ul devine doar o răceală. Cehia renunță la majoritatea restricțiilor

Premierul Boris Johnson spune că țara sa ar putea renunța și ultimele restricții cu o lună înainte de termenul de 24 de martie, dacă trendul actual se menține.

Practic, este vorba despre renunțarea la carantină în cazul în care o persoană este declarată pozitiv, informează Mediafax.

„Dacă tendința încurajatoare a datelor la care asistăm va continua, mă aştept că vom putea pentru a elimina ultimele restricții, inclusiv obligația de a pune în carantină dacă eşti pozitiv, cu o lună înainte”, a spus premierul, la o întâlnire cu deputații. Reglementările de limitare a răspândirii Covid-19 în Anglia în prezent sunt de așteptat să expire pe 24 martie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ultimele săptămâni, ţara a înregistrat o scădere constantă a infecțiilor şi a internărilor în spital. Premierul a anunţat că va prezenta strategia guvernului de a trăi cu coronavirusul, tratându-l astfel ca pe o endemie, şi nu mai pe o pandemie, pe 21 februarie, în prima zi de după încheierea pauzei în sesiunile parlamentare.

Pe scurt, coronavirusul, cel puţin în Marea Britanie, va fi tratat ca o gripă: dacă îl iei, vei putea continua să trăieşti normal, fără să te izolezi sau să intri în carantină, deşi, ca şi în cazul gripei, va fi recomandat să nu mergi la muncă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Autoizolarea este de fapt ultima restricţie anti Covid în vigoare în acest moment cel puţin în Anglia (în Scoţia şi Ţara Galilor sunt încă în vigoare unele măsuri minime): măştile sunt obligatorii doar în transportul public, în spitale sau muzee, în timp ce acestea au dispărut în orice alt context, la fel ca şi distanţarea socială.

O altă țară europeană, Cehia, a anunțat că va renunța la majoritatea restricțiilor începând cu luna martie, scrie Reuters.

„Eram într-o situație perversă în care cei care respectau regulile sufereau, în timp ce aceia care nu dădeau doi bani pe ele și chiar o spuneau deschis făceau profit”, a declarat Tomas Prouza, șeful unui grup de lobby pentru comerț și turism, salutând sfârșitul restricțiilor.

„Bilanțurile scad, spitalele nu mai sunt pline, acesta este un moment în care trebuie să începem să trăim normal”, a adăugat acesta.

Guvernul menține însă obligativitatea măștii în interior și în mijloacele de transport în comun, precum și limitele privind numărul spectatorilor la evenimentele culturale și sportive.

Testarea regulată obligatorie în școli și la locurile de muncă se va încheia la 18 februarie.

Premierul Petr Fiala a declarat miercuri că majoritatea restricțiilor rămase vor fi ridicate începând cu luna martie. Decizia vine după ce Curtea Supremă Administrativă (CAS) a hotărât că impunerea certificatului verde (covid) este o măsură neconstituțională, după cum a relatat R3media. Șeful completului de judecători a explicat că măsura urmărea să forțeze, indirect, cetățenii să se vaccineze.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE