luni, februarie 6, 2023
ȘTIRICehia | Curtea Supremă Administrativă a ANULAT restricțiile impuse persoanelor care nu...

Cehia | Curtea Supremă Administrativă a ANULAT restricțiile impuse persoanelor care nu dețin certificat verde și a denunțat măsura ca pe o tentativă de forțare a cetățenilor să se vaccineze

Curtea Supremă Administrativă (CAS) a Cehiei a anulat restricțiile impuse de Guvern persoanelor care nu dețin certificat de vaccinare (verde), informează Novinky.cz.

Mai precis, Curtea a decis să anuleze măsura Guvernului care interzicea persoanelor care nu dețineau acest certificat – fie în urma vaccinării, fie în urma trecerii prin boală – să intre în restaurante, cluburi, baruri sau în spații de cazare.

Judecătorii au permis Guvernului să mai mențină măsurile, luate pe 29 decembrie trecut, încă o săptămână, după care se vor anula.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Judecătorul Petr Mikeș a subliniat că astfel de măsuri nu pot fi aplicate în contextul „așa numitei legi împotriva pandemiei” și că nu pot fi folosite pentru a forța, indirect, cetățenii să se vaccineze.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

„Ministerul nu are nicio susținere legală pentru a restricționa o astfel de întreprindere în baza așa zisei legi împotriva pandemiei, decât dacă este vorba despre o măsură pur tehnică, cum ar fi utilizarea dezinfectanților sau poziția scaunelor. Ministerul poate restricționa activitățile doar în concordanță cu Legea Protejării Sănătății Publice și numai persoanelor suspectate că ar fi infectate”, a spus Mikeș, adăugând că nu toată lumea poate fi suspectată că ar fi infectată. Asta ar fi posibil numai dacă toată Republica Cehă ar fi identificată ca focar de infecție.

Curtea e indicat faptul că scopul acestor măsuri ale Guvernului nu poate fi acela de a forța oamenii să se vaccineze.

„Această măsură nu poate avea ca intenție forțarea indirectă a cetățenilor de a se vaccina. Aceasta ar transforma vaccinarea voluntară în obligativitate printr-o măsură de urgență, deoarece persoanele nevaccinate n-ar avea de ales decât să se vaccineze dacă doresc să trăiască normal”, a subliniat Mikeș.

Precizarea judecătorului ceh este importantă în contextul în care fostul premier Florin Cîțu, președintele unui partid de guvernământ, recunoștea senin că rolul adoptării certificatului verde în România este de a determina oamenii să se vaccineze.

Confom CAS, autoritățile din Cehia au trei variante: fie evaluează situația de așa natură încât toți cetățenii pot fi considerați suspecți de infecție, fie declară stare de urgență, fie încetează să mai reglementeze situația complet.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. pai dupa ce s-au vaccinat majoritatea e si normal. Si-au atins scopul. Trebuie trecut la faza urmatoare a planului inceput acum 2 ani, care nu se va opri aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate