OPINIIF(E)RIȚI-VĂ, CÂNTĂ COCOȘII!

F(E)RIȚI-VĂ, CÂNTĂ COCOȘII!

Sub tăcerea cumpărată a televiziunilor cu ifose de acoperire „națională”, românii au dat un prim cântat al cocoșului la miez de noapte, reamintindu-le cuibăriților de la guvernare că nu se culcă, la ordin, odată cu găinile. A fost deranj mare printre stafiile comunismului, care au sărit ca arse la curcubeu să condamne cu mânie neo-proletară îndrăzneala unora de a se ridica împotriva noii orânduiri. Geaba capoade de camuflaj, bigudiuri în cosițe și fente pe dreapta- răsuflarea duhnește la fel!

La Timișoara, sutele de oameni din Piața Victoriei au pornit în marș la ceas de noapte, să tulbure odihna de șase luni a întâiului iubitor de carantină al urbei. Sub geamul domiciliului fără calități de reședință-n buletin românesc, primarului i s-a interpretat o serenadă pe care cu siguranță n-o va uita niciodată. Csf? Ncsf…românii sunt romantici. În plus, nu iartă la comandă și nu uită ușor: nici că un plantat din cel mai comunist partid german le-a închis accesul în Piața-simbol a Revoluției anti-comuniste, nici că unicul rezultat al carantinei pentru care acesta s-a făcut luntre și punte este distrugerea afacerilor autohtone, nici că în orașul Libertății s-a ajuns ca protestatarii să riște internarea la Psihiatrie, ca-n odioasele vremuri în care serveam bolșevism pe nevrute!

Prin mai toată țara s-a luminat noaptea, duminică spre luni. Câteva sute ici, câteva mii dincolo, românii au arătat cu zecile de mii ceea ce au arătat în toată istoria, fără ca laboratoarele de experimentare să se fi prins până acum: că ținem la durerea din timpul operațiilor, însă doar dacă lama nu taie la os, probând ca adevărată intenția de amputare a celui luat de prost fără să fie. Odată trecută limita, nu vă mai adorm găinile, căci ne cântă cocoșii- la ceas de seară, românii anunță că se vor strânge din nou, să le facă noaptea albă celor ce ne doresc adormiți într-una a minții!

Articol apărut inițial aici, preluat cu acordul autorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite