joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 26 aprilie: Sfântul Mucenic Vasile, Episcopul Amasiei și Sfinții Mucenici...

Calendarul zilei 26 aprilie: Sfântul Mucenic Vasile, Episcopul Amasiei și Sfinții Mucenici Chiril, Chindiu și Tasie din Axiopolis

fântul Mucenic Vasile a fost episcop al Amasiei, când împărat era Liciniu. Împăratul era căsătorit cu sora împăratului Constantin cel Mare, Constantina, s-a îndrăgostit una din slujnicele soției sale, pe fecioara Glafira.

Femeia i-a spus totul împărătesei, care a trimis-o pe fecioară departe de Nicomidia.

Când a ajuns în Glafira în cetatea Amasia, a fost întâmpinată și primită cu bunătate de Episcopul Vasile, alături cu alți creștini. Aceasta și-a dat toți banii pe care i-a primit de la împărăteasă, bisericii din Amasia.

Când a auzit acest lucru Liciniu unde a ajuns slujnica, a poruncit să fie aduși din Amasia Sfântul Vasile si fecioara Glafira.

Glafira a murit și soldații l-au adus în fata lui Liciniu pe episcopul Amasiei. Supus la nenumărate chinuri, Sfântul Vasile a fost omorât când i-a fost tăiat capul și aruncat în mare. Trupul Sfântului Vasile a fost găsit lângă cetatea Sinope și a fost dus în Amasia, unde a fost înmormântat așa cum se cuvine în biserică.

Tot în această zi sunt pomeniți și:

  • Sfânta Glafira;
  • Sfânta Cuvioase Iusta;
  • Sfântul Cuvios Nestor;

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate