ACTUALITATEJoe Biden, la primul discurs în Congres: Am văzut cu toții genunchiul...

Joe Biden, la primul discurs în Congres: Am văzut cu toții genunchiul nedreptății pe gâtul americanilor de culoare. Cea mai letală ameninţare teroristă pentru S.U.A. sunt grupurile care promovează supremaţia albilor

Joe Biden a susținut primul său discurs, în calitate de președinte al Statelor Unite, în fața Congresului Statelor Unite ale Americii. O sută de zile au trecut de la instalarea președintelui american la Casa Albă, bornă simbolică importantă pentru cetățenii americani care analizează performanțele președinților după primele 100 de zile de mandat.

Acesta a încercat să încurajeze americanii, spunând că „America este din nou în mișcare”, în schimb a lansat și o serie de declarații controversate, prin abordarea fermă de concurență față de China, dar și prin sublinierea unui mesaj din repertoriul Black Lives Matter: „Am văzut cu toții genunchiul nedreptății pe gâtul americanilor de culoare”, completând prin a spune că „cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor”.

Șeful statului american și-a început prelegerea spunând că a preluat mandatul în timpul unei crize, considerând obstacolele lumii de azi ca fiind cele mai teribile din ultimul secol.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am preluat conducerea unei țări în criză. Cea mai dură pandemie din ultimul secol, cea mai mare criză economică de la Marea Depresie, cel mai puternic atac asupra democrației noastre de la Războiul Civil. Acum, după 100 de zile, pot să comunic națiunii: America este din nou în mișcare.”, a punctat președintele american.

Legat de politica externă, Joe Biden s-a concentrat cu precădere pe relațiile tensionate cu Republica Chineză. Acesta a amintit de concurența dintre cele două mari puteri.

„China şi alte ţări se apropie rapid. Trebuie să dezvoltăm şi să stăpânim produsele şi tehnologiile viitorului. (…) America nu va face paşi înapoi în ceea ce priveşte angajamentele noastre faţă de drepturile omului şi libertăţile fundamentale şi faţă de alianţele noastre.”, a declarat Joe Biden, menționând că i-a transmis preşedintelui chinez Xi Jinping că S.U.A. vor menţine o prezenţă militară solidă în regiunea indo-pacifică, „pentru a menține pacea”.

Totodată, președintele american consideră că America „transformă pericolul în posibilitate”, folosind acest argument ca pretext pentru a aminti de campania de vaccinare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Acum, după numai 100 de zile ale administraţiei mele, pot spune naţiunii: America merge din nou înainte. Transformând pericolul în posibilitate, criza în oportunitate, obstacolele în virtuţi.

Vaccinăm naţiunea. Creăm sute de mii de noi locuri de muncă. Le furnizăm oamenilor rezultate reale, ei pot vedea şi simţi asta în viaţa lor de zi cu zi. Aceasta este democraţia în acţiune.”, a precizat Joe Biden.

Primele 100 de zile din mandatul actualului șef de stat al Statelor Unite ale Americii au fost aspru criticate de voci însemnate ale taberei republicane. Senatorul Tim Scott, susţine că agenda democrată va diviza americanii şi va duce la scăderea salariilor şi contractarea economiei americane.

„Preşedintele nostru pare a fi un om bun. Discursul său a fost plin de cuvinte bune. Dar ţării noastre îi este foame de mai mult decât platitudini goale. Viitorul nostru cel mai bun nu va veni de la scheme sau vise socialiste din Washington.”, a declarat Tim Scott într-o reacţie transmisă în direct de posturile de televiziune, potrivit Reuters.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...