joi, mai 23, 2024
ȘTIRIPr. Ciprian Mega, la Moscova: Vă rog să-i transmiteți d-lui Medvedev că...

Pr. Ciprian Mega, la Moscova: Vă rog să-i transmiteți d-lui Medvedev că românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană / Despre Ciolacu: Chip cu privirea tâmpă

Părintele Ciprian Mega, aflat la Festivalul de Film de la Moscova, a oferit primele declarații în calitate de regizor al filmului „21 de rubini”, cel care a fost selectat pentru competiția din capitala Rusiei.

Preotul-regizor a spus că a venit la festival datorită invitației „prietenului” său Ivan Kuntrianțev, cel care este directorul festivalului și lui Nikita Mihalkov, președintele juriului.

„Ca să vă răspund, ar trebui să enumăr motivele care m-au determinat să vin aici. Sunt mai multe, dar vă voi spune trei dintre ele. Primul se află în stânga mea, prietenul Ivan Kuntriantsev, directorul acestui festival. Un om de mare calitate, un intelectual profund și un bun cunoscător de cinema. Când te invită un prieten să treci de pe un tărâm pe celălalt, ca să-l întâlnești, se cuvine să dai curs invitației, indiferent de consecințe.
Al doilea motiv ține tot de prietenie, de legătura cu un om pe care-l apreciez și care mă onorează cu prietenia dumnealui. Mă refer la Nikita [Mihalkov], care este un nume uriaș în istoria cinematografiei mondiale”, a spus Mega, citat de Solid News.

Un alt motiv pentru care Mega a venit la Moscova este legat de declarația lui Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, care a spus că „românii nu sunt o națiune ci un mod de viață”. Regizorul celor „21 de rubini” i-a replicat lui Medvedev, afirmând că dimpotrivă, românii nu doar că sunt o națiune, „dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană. Când umilești un popor se produce un rezultat asemănător ca atunci când umilești un om. În sufletul aceluia se naște revoltă, dispreț, ură. Nu aceasta este calea!”

„Al treilea motiv, care este și cel mai puternic, a pornit de la declarația fostului dvs președinte, dl. Medvedev, care, pe contul dumnealui de Telegram, a scris, la un moment dat, că „românii nu sunt o națiune”. Sigur, e o afirmație care să se încadreze într-un anumit tip de propagandă. Dar, dacă noi am fi ținut cont de propaganda furibundă în ceea ce vă privește, n-am fi fost aici. Noi auzind adesea că trăiți rău, ca nu aveți mâncare în magazine, că economia Rusia e instabilă, că sunteți în pragul revoltelor sociale. Or realitatea este total diferită, de acea propaganda se dovedește mincinoasă.

Vă rog să-i transmiteți d-lui Medvedev că românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană. Când umilești un popor se produce un rezultat asemănător ca atunci când umilești un om. În sufletul aceluia se naște revoltă, dispreț, ură. Nu aceasta este calea!

Vedem, de-a lungul istoriei, dar, mai ales, în ultimii ani, având experiențele din fosta Iugoslavie, din Ucraina, din Orientul Mijlociu: când este agresată fibra unui popor, sensibilitățile etnice și profunzimile culturale, atunci consecințele sunt sângeroase și absurde.

Noi, românii, suntem un neam fără de care Europa ar fi arătat în culori urâte, încă de multă vreme. Avem particularitățile noastre. Dar acum suntem proști. Foarte proști. Niciodată, în istoria noastră, nu am fost atât de proști!”, a explicat Mega.

Preotul nu a uitat nici la Moscova de conducătorii de azi ai României. El l-a numit „tâmp” pe Marcel Ciolacu.

„Până să-l judecați pe dl. Medvedev, vă rog să dați un search pe Google. Să scrieți „Ciolacu”! Nu trebuie să ascultați ce spune sau să citiți. E suficient să descifrați fotografia, chipul acela cu privirea tâmpă. Veți înțelege sub ce umilințe se află țara mea. Cât de mult ne batjocoresc cei care îi așază, în fruntea României, pe cei mai idioți români”, a spus Mega.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Una e națiunea, alta e poporul. Odinioară, dorindu-se națiune, Babilonul a dispărut. Asta e soarta națiunilor, adică a popoarelor ajunse într-o fază de decadență evidentă, cazul multor popoare și adunături omenești contemporane, în frunte cu Statele Unite, fostele puteri coloniale și alte întocmiri babilonice-omenești, cazul Indiei „britanice”, din care, după 1947, au ieșit mai multe „popoare”, nu foarte omogene, fiecare sub influența unor probleme, concepții, viziuni și religii centrifugale.
  Orice ar spune unii sau alții, e preferabil ca poporul să rămână popor „curat”, pe cât posibil, ceea ce este extrem de rar în lumea de azi.
  Elvețienii sunt un popor sau o națiune? Popor, în niciun caz. Mai curând națiune, una contractuală, rezultată din contractul reciproc avantajos, încheiat cândva între reprezentanții câtorva grupuri răzlețe ale popoarelor din jur, și băștinașii sau getbegetnicii locului, înrudiți cu vechii daci și cunoscuți sub numele de reto-romani.
  În situația noastră, de locuitori ai statului numit România, nu poate exista o națiune „română”. Majoritatea „românilor” sunt de fapt daci, popor existent de mii de ani, cu limba, religia, obiceiurile și tradiția lui, spălăcit sau corcit spiritualicește de religia semito-deșertică iudaică, ce se prezintă ca o cioară vopsită papagal și își spune „creștinism ortodox”. Acest „creștinism ortodox” nu ne apropie ci ne depărtează de Divinitate,. El nu este și nu poate fi o religie ci o idolatrie devenită tot mai decadentă, mai mafiotă, mai pedofilă, pedocidă, sângeroasă, criminală, satanică, legebetistă, așa cum este întregul creștinism, care, treptat, a murdărit întreaga omenire, după CONGRESUL IUDEO-ROMAN botezat Sinodul I ecumenic, de la Niceea (anul 325).
  Fără să își dea seama, din dorința de a ne scoate „basma curată”, părintele Mega exagerează când spune că suntem o națiune. Suntem un popor, slavă Domnului. Să sperăm că vremurile ce vin ne vor permite să rămânem ceea ce am fost și încă suntem: popor cu specificitatea noastră dacică!
  O eventuală și utopică națiune „română” viitoare ar trebui să asimileze câteva milioane de străini ce vorbesc alte limbi, practică alte religii, au alte obiceiuri, ne disprețuiesc și chiar ne dușmănesc, așa cum și noi, la rândul nostru, îi disprețuim și chiar îi dușmănim. Declarațiile frumoase ale unora față de ceilalți și ale celorlalți față de unii nu schimbă situația dată, de care se va alege praful la prima cumpănă istorică, ce se coace nu doar la granițele noastre ci chiar în interiorul actualei „națiuni” române.
  Nu trebuie uitat că marele teoretician al națiunii fost bolșevicul DAVID IOSIF CHISDOV NIJERADZE VISARIONOVICI DJUGAȘVILI, mai cunoscut sub numele de STALIN. Națiunea sovietică n-a existat nici pe vremea lui Stalin, nici după el, cum nu există nici astăzi. Poporul rus însă, ca și poporul român, poporul maghiar și altele continuă să existe. Până când? Rămâne de văzut. Istoria e plină de popoare ce apar, cresc, se dezvoltă, apoi, dintr-un motiv sau altul dispar. Poporul ce aspiră să devină națiune este deja grav bolnav, pe cale de sinucidere istorică. Urmărind să fabrice un popor „european”, actuala Comunitate Europeană ucide popoarele seculare, unele chiar milenare, ale Bătrânului Continent.

 2. Articol bine cotit, care părea să spună că mândrul popor roman a fost umilit de ursulețul Medvedev. Când colo, iscusitul părinte îi indică pe cei care îi … aleg acestuia capii.

  Mi-a plăcut și expresia „intelectual profund”. Propun să-i facem … PROFESORI! Aud că Democrația face profesori și pe cei fără „Definitivat” (sunt mai ieftini!). Să se bucure și Golănimea democrată de profesori buni (profunzi!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE