miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATESenatorul Sorin Lavric: Suedia revine la cărțile tipărite în școli. Dându-și seama...

Senatorul Sorin Lavric: Suedia revine la cărțile tipărite în școli. Dându-și seama că digitalul doboară mințile copiilor, profesorii din Suedia s-au trezit din somnolență

Senatorul Sorin Lavric (AUR) a salutat revenirea Suediei la manualele clasice, în locul celor digitale, transmite un comunicat de presă.

În opinia acestuia, măsura demonstrează faptul că digitalizarea școlii se resfrânge „într-un mod extrem de dăunător asupra intelectului elevilor”.

„Ce se întâmplă azi în învățământul suedez adeverește ideea că tehnica,  sub pretext că înlesnește strădania minții, de fapt o înrobește. Ministrul Educației din Suedia a recunoscut de curând că mijloacele digitale de instrucție se răsfrâng într-un mod extrem de dăunător asupra intelectului elevilor. Cine stă cu ochii în ecranul calculatorului pentru a asimila cunoștințe de cultură generală ajunge mai devreme sau mai târziu într-o stare deplorabilă de handicap mental.

Unui asemenea elev îi va lipsi gândirea abstractă, coerența ideilor și putința de a face comparații. Într-un cuvânt, va fi un semidoct cu ifose, crezând că internetul poate gândi în locul lui. În mintea unei asemenea momâi nu se va cristaliza în veci o concepție cât de cât limpede asupra lumii. Va fi un abulic fără busolă în viață”, a explicat Sorin Lavric.

Cunoscutul intelectual a apreciat că profesorii suedezi și-au dat seama de efectele negative ale digitalizării învățăturii și au revenit la clasicele manuale, pix și tablă.

Senatorul conservator speră ca și profesorii români să le urmeze exemplul.

„Dându-și seama că digitalul doboară mințile copiilor, profesorii din Suedia s-au trezit din somnolență, declarându-și răspicat dorința de a se întoarce la vechile cutume educative: cartea, lectura și caligrafia. Ce-i în mână nu-i minciună, mai ales când miroase a celuloză, a cerneală și a mină de creion. În fond, dascălii suedezi își apără reputația, căci intuiesc prea bine că atâta vreme cât predau peste o cohortă de dobitoci infantili, de prestigiul lor didactic se va alege praful. Nu poți să fii profesor sclipitor în mijlocul unor idioți cărora nu ai voie să le spui în ce hal de incultură au ajuns.

Nu doar tehnica digitală îi prostește pe copii, dar și afurisita de corectitudine politică, din cauza căreia dascălii, în numele menajării orgoliilor elevilor, evită să le spună adevărul în față. Și în felul acesta perpetuează o contraselecție valorică. Analfabetului îi spui franc că e analfabet, fiindcă altfel rangul tău valoric se face țăndări.

Modelul Suediei merită să fie urmat de profesorii noștri. Altminteri e de prisos să ne mai lamentăm pe seama a cît de precar e învățământul românesc”, a încheiat Sorin Lavric.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. „„Dându-și seama că digitalul doboară mințile copiilor, profesorii din Suedia s-au trezit din somnolență, declarându-și răspicat dorința de a se întoarce la vechile cutume educative: cartea, lectura și caligrafia. Ce-i în mână nu-i minciună, mai ales când miroase a celuloză, a cerneală și a mină de creion. În fond, dascălii suedezi își apără reputația, căci intuiesc prea bine că atâta vreme cât predau peste o cohortă de dobitoci infantili, de prestigiul lor didactic se va alege praful. Nu poți să fii profesor sclipitor în mijlocul unor idioți cărora nu ai voie să le spui în ce hal de incultură au ajuns.[…]”

    Felicitări. Aveți un senator necinstit (probabil asta înseamnă „necurat”, pe slavonește). (Nu-i vorbă, Democrația nu-i comunism, să te tragi cu dânsa de brăcinari!)

    ACUM A VĂZUT ?! E DE DECENII!

    ÎNTREBAȚI-L CE A ȘTIUT ȘI CÂND!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE