marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEEuropa se revoltă împotriva tiraniei mașinilor electrice

Europa se revoltă împotriva tiraniei mașinilor electrice

Europa se întoarce împotriva mașinilor electrice, scrie Ross Clark pentru  The Telegraph. Domnia sa oferă și niște argumente în favoarea afirmațiilor sale.

Astfel, în martie, potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, înmatriculările de mașini electrice noi au scăzut cu 11,3 %. În Germania, scăderea a fost și mai abruptă, de 28,9 %.

„Se pare că nu doar în Marea Britanie automobiliștii au devenit foarte reci în ceea ce privește mașinile electrice. Industria autovehiculelor electrice pare să urmeze același drum ca și unul dintre produsele sale atunci când scade încărcătura bateriei: încetinește rapid până ajunge într-un punct mort”, scrie Clark.

Mașinile electrice: prea scumpe și prea pretențioase

„Și mi se pare evident că motivele invocate de europeni pentru a nu le cumpăra sunt aceleași ca și cele de aici: mașinile electrice sunt prea scumpe pentru a fi cumpărate și prea pretențioase pentru a fi reîncărcate. Ele au o nișă ca mașini de ocazie pentru cei care au propriile instalații de reîncărcare în exteriorul străzii, dar nu prea sunt atractive pentru restul.

Entuziaștii vor da exemplul Norvegiei, unde aceste vehicule au o cotă de piață de 90 %, dar această excepție nu face decât să demonstreze ceea ce este clar de ceva vreme: oamenii cumpără mașini electrice numai atunci când guvernul aranjează piața în favoarea lor.

În Norvegia, cumpărătorii de vehicule electrice plătesc mai puțin TVA, au acces la benzile de autobuz sau la parcări gratuite în diferite regiuni, plătesc taxe de drum mai mici și au dreptul de a-și încărca vehiculele dacă locuiesc în apartamente. Dacă la aceasta se adaugă faptul că guvernul a impus ca mașinile achiziționate în cadrul achizițiilor publice să fie cu emisii zero, nu este greu de înțeles de ce vânzările sunt ridicate.

Cu toate acestea, în alte părți, adoptarea mașinilor este mai moderată, iar aversiunea UE față de importurile chinezești ieftine nu va ajuta cu siguranță. În prezent, Comisia Europeană analizează dacă să majoreze tarifele de import. Acest lucru este necesar, deoarece guvernul chinez acordă subvenții nedrepte industriei.

UE: Luați mașini electrice, dar nu ieftine

Cu alte cuvinte, UE le spune automobiliștilor că dorește ca ei să treacă la mașini electrice, dar când apar pe piață produse de import mai ieftine care le permit să facă acest lucru la un preț ceva mai accesibil, UE ia măsuri împotriva acestor importuri. Apropo de o guvernare unită.

Totuși, nu este vorba doar de mașinile electrice. UE este plină de lăudăroșenie atunci când stabilește obiective de zero emisii nete, dar, fără îndoială, nu este mai entuziasmată decât suntem noi în ceea ce privește atingerea lor. Mai puțin, chiar. Germania are ca țintă net zero pentru 2045, cu cinci ani mai devreme decât Marea Britanie, dar a redeschis minele de cărbune.

Net Zero egal sărăcie

În plus, se sustrage de la obiectivele privind vehiculele electrice. Mulțumită producătorilor germani de automobile, motoarele cu combustie internă vor fi în continuare acceptabile atâta timp cât sunt capabile să funcționeze cu biocombustibili sau combustibili sintetici. Și datorită proprietarilor germani de case, interzicerea cazanelor pe gaz a fost, de asemenea, diluată.

Cu alte cuvinte, problema nu este că britanicii nu sunt buni ecologiști. Ci faptul că, încă o dată, Net Zero se prăbușește deoarece publicul refuză să se sărăcească”, a concluzionat Clark.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. U.E. o mizerie! NATO o mizerie! Numai bani și războaie pentru resurse și bani!
  Slavă cerului că nu mai vor oamenii să facă copii. Sa i aducă în cloaca asta plina de hominizi care chinuie sclavii la serviciu, care iși măresc salariile cum vor ei (politicienii) si saracesc populația.

  Hominizi care ne nenorocesc sănătatea prin medicamente sintetice, defrișări, apa poluata de deșeuri, vor să omoare vacile pentru că se basesc.

  Planeta e plina de hominizi care se ocupa de distrugere

  Bancherii sunt cei mai mizerabili! De unde tipăresc ei atâția bani? Cum au ajuns să aibă atâția bani? Cum au ajuns mana in mana cu guvernele?

  Daca exista bine pe Pământ se ștergeau toate datoriile oamenilor la bănci. A statelor către bănci.
  Dar nu există bine. Lumea este o mocirla putredă in care competiția și banul primează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE