joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEComplexului Energetic Hunedoara (CEH) își reduce numărul angajaților. 350 de mineri vor...

Complexului Energetic Hunedoara (CEH) își reduce numărul angajaților. 350 de mineri vor fi disponibilizați de la 1 octombrie

Începând cu data de 1 octombrie, 350 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara (CEH), ce lucrează la minele din Valea Jiului, vor fi disponibilizați și vor beneficia de sume compensatorii şi venituri de completare, informează Agerpres.ro.

„Cei 350 de angajaţi se află în preaviz, iar acesta se încheie pe 30 septembrie. Este vorba despre oameni care şi-au exprimat în scris intenţia de a pleca din sistem. Majoritatea lucrează la minele de cărbune, iar câţiva la termocentrala de la Paroşeni. Mai mult de jumătate dintre cei care vor fi disponibilizaţi vor ieşi direct la pensie”, a declarat administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Atât angajații ce urmează a fi disponibilizați cât și cei care au părăsit CEH în anii precedenți,  vor beneficia de plăti complensatorii în valoare de 10.000 de euro și venituri complementare. Minerii vor beneficia și de vechime în muncă pentru patru ani, iar energeticienii pentru doi ani.

Toate disponibilizările ce au loc la minele din Valea Jiului se produc ca urmare a programului de reducere treptată a exploatării cărbunelui, ce urmează a se încheia la finalul anului 2030 urmând ca până la sfârşitul anului 2032 să se deruleze etapele de închidere subterană, ecologizare a suprafeţelor şi redarea lor în circuitul natural.

Administratorul special al CEH a specificat faptul că anul viitor urmează a fi disponibilizați colectiv încă o sută de angajați în aceleaşi condiţii prevăzute de Ordonanţa 69/2019, a cărei valabilitate a fost prelungită până în anul 2032.

CEH este formată din minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan, la care se adaugă Termocentrala Paroşeni.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate