Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă că pandemia de Covid-19 nu trebuie folosită drept scuză pentru a anula progresul realizat în domeniul „rolurilor de gen” dezavantajoase pentru femei, informează DPA, citat de Agerpres.
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat un editorial împreună cu Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, și prim-miniștrii Belgiei, Estoniei, Finlandei, Greciei, Irlandei, Luxemburgului, Spaniei și Suediei, în care, cu ocazia zilei de 8 martie, vorbește despre necesitatea „egalității de gen”, aducând ca argument prosperitatea economică a țărilor în care așa-zisa „egalitate de gen” există.
Angela Merkel:
„Toate eforturile noastre presupun nimic mai mult, dar nici mai puțin, decât oportunități egale pentru bărbați și femei. Este inacceptabil ca femeile să joace un rol decisiv în susținerea societății în care trăim, dar, în același timp, să nu participe în mod egal la decizii importante în politică, economie și societate.
Talentele și perspectivele ambelor sexe sunt de o importanță enormă, în special acum, pe perioada pandemiei globale. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de paritate în toate zonele societății! Inclusiv ca femeile să poată în sfârșit să câștige la fel de mult ca bărbații.”, a declarat cancelarul german, conform Agerpres.
Klaus Iohannis:
„(…) În următorii ani, trebuie să reconstruim în bine societățile și economiile noastre. Dacă vrem să evoluăm și să prosperăm în lumea post-Covid-19, avem nevoie de o abordare mai incluzivă, care să pună în valoare toate abilitățile, inclusiv pe cele ale femeilor.
În primul rând, trebui să depășim dezbaterile ideologice din trecut. Egalitatea dintre femei și bărbați este consacrată de articolul 23 din Carta Drepturilor Fundamentale. Acest drept nu este negociabil. Este unul dintre pilonii fundamentali pe care am construit societățile noastre europene.
În al doilea rând, mai mult ca oricând, trebuie să construim contextul economic adecvat pentru egalitatea de gen. Desigur, egalitatea de gen este, din punct de vedere moral, ceea ce trebuie făcut. Dar egalitatea de șanse este importantă și pentru a permite progresul economic și social.
Când femeile prosperă, societățile prosperă. Societățile în care există egalitate de gen sunt societăți mai bogate, în toate sensurile cuvântului. Conform tuturor cercetărilor, economiile în care există egalitatea de gen sunt mai performante. (…)
Dacă vrem să construim reziliență economică pe termen lung după pandemie, trebuie să ținem cont de problemele specifice de gen care au împiedicat femeile să aibă drepturi și șanse egale. De aceea trebuie să includem o abordare integratoare de succes a egalității de gen în pachetele europene de stimulare și redresare post-criză.
Egalitatea de gen și, în sens mai larg, incluziunea sunt factori importanți de transformare pentru reînnoirea economiilor noastre după pandemie. Dacă vom reuși să deblocăm întregul potențial economic și antreprenorial al femeilor, eforturile noastre de redresare vor conduce la economii și societăți mai puternice și mai reziliente.
În al treilea rând, trebuie să ne intensificăm eforturile la nivel internațional. Femeile și fetele sunt adesea primele victime ale crizelor, iar pandemia de Covid-19 nu a făcut excepție. (…)
Este important că noua administrație americană a revenit, împreună cu noi, în lupta pentru drepturile fetelor și ale femeilor din întreaga lume.
În calitate de lider global în domeniul dezvoltării, Europa are o responsabilitate specială. Trebuie să facem toate eforturile posibile pentru ca răspunsul nostru umanitar și de dezvoltare la pandemia de Covid-19 să includă consolidarea accesului la educație și asistență medicală pentru fete și femei, inclusiv prin promovarea dreptului la sănătate sexuală și reproductivă, precum și sprijinirea acestora în drumul lor spre independență economică.
Doar un editorial (Op-Ed) de Ziua Internațională a Femeii nu este suficient pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Va fi necesar un efort mult mai susținut pentru mulți ani de acum înainte.
Să profităm de acest moment pentru a construi societăți mai incluzive și mai implicate, în care drepturile egale sunt primordiale, nu numai pe hârtie, ci și în viața de zi cu zi. Va fi benefic nu doar pentru femei, ci și pentru bărbați. Egalitatea de drepturi va fi un pas înainte pentru toți, permițând și bărbaților să renunțe la rolurile și stereotipurile tradiționale. Nu va fi ușor. Dar este posibil!”, a declarat Președintele României, conform Digi24.
Au si ei niste idei obsesive…putine si fixe…
Da, societatiile in care femeile robotesc cot la cot cu barbatii in corporatii si in toate institutiile sunt mai prospere (nu neaparat mai fericite) evident, au PIB mai mare etc. Reversul medaliei este ca populatiile respective se indreapta spre extinctia fizica…(in niciuna dintre tarile dezvoltate rata de inlocuire a populatiei nu este atinsa) sunt nevoiti sa importe constatant populatii cu rate mari de reproducere pentru ca asigura cresterea economica continua…?! (musulmani in primul rand) care aduc instabilitate, conflicte sociale si care in cele din urma vor ajunge sa domine cultural si demografic populatia nativa. Cine castiga? Elitele woke.
CE MINCINOS IOHANNIS,NOUA ADMINISTRATIE AMERICANĂ IMPREUNA CU EUROPENII SE LUPTĂ PENTRU DREPTURILE FEMEILOR DE PARCĂ TRUMP N A FĂCUT O
Klaus Iohannis este hibrid?
Este, este. Si-a lasat ouale in Romania cand a plecat la Merkeluta ca sa fie mai incluziv si sa nu o ofenseze.