vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEVișinel Bălan, susținător al adopțiilor copiilor de către persoane de același sex,...

Vișinel Bălan, susținător al adopțiilor copiilor de către persoane de același sex, numit vicepreședinte cu rang de secretar de stat în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Copiilor și Adopție în subordinea Gabrielei Firea

În timp ce eram ocupați cu războiul din Ucraina, la nivelul Guvernului României au loc mutări cu posibil impact asupra viitorului familiei din țara noastră.

Astfel, pe 3 martie, premierul Nicolae Ciucă îl numea în funcția de vicepreședinte, cu rang de secretar de stat al Autorității Naționale pentru Protecția Copiilor și Adopție(ANPCA) pe Vișinel Costel Bălan.

Numirea nu ar fi ieșită din comun, dacă ANPCA nu ar fi în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea (PSD).

Vișinel Bălan – care provine el însuși dintre copiii instituționalizați – are o experiență minimă în acest domeniu, fiind cinci ani managerul unui ONG cu numele „Asociația Copiilor Instituționalizați” și patru luni președinte al „Consiliului Tinerilor Instituționalizați”, un alt ONG.

Conform CV-ului său, Vișinel Bălan a fost susținător al USR, fiind chiar consilier al senatorului Vlad Alexandrescu, dar și al deputatului Iulian Bulai.

Poate mai important, Vișinel Bălan este un susținător și un promotor al homosexualității. El a militat pentru desfășurarea marșului dedicat LGBT pe Calea Victoriei, în 2021, deși Primăria Capitalei nu autorizase acest miting din cauza condițiilor specifice din pandemie.

Până la urmă, după presiunile activiștilor și ale unor membri USR, marșul a avut loc pe Calea Victoriei, dar cu doar 500 de participanți. Important este că data marșului LGBT din 2021 a fost 14 august, cu o zi înainte de praznicul Adormirii Maicii Domnului, ceea ce a fost văzut ca o provocare adresată creștinilor.

Nu doar atât, dar Vișinel Bălan a promovat și un fake-news pentru a arăta cât de „normale” sunt adopțiile copiilor de către homosexuali. În calitatea sa de președinte al „Consiliului Tinerilor Instituționalizați”, el a anunțat în noiembrie 2021 „prima adopție gay din România”.

„Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului.

Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări.
În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, a scris el atunci, afișând și o poză cu doi bărbați și un copil.
Anunțul a fost interpretat de unii ca fiind „primul cuplu de homosexuali care au adoptat un copil în România”.
În realitate, însă, conform legii din România, orice persoană poate adopta un copil. Cum căsătoriile între persoane de același sex nu sunt recunoscute în țara noastră, un copil poate fi adoptat de orice persoană, care se poate prezenta drept „singur”.
Vișinel Bălan a speculat faptul că una dintre aceste persoane era, în realitate, homosexual și angajat într-o relație cu alt bărbat, dând de înțeles că autoritățile i-ar fi dat copilul în grijă tocmai pentru că ar fi gay.
Nimeni nu știe, însă, câți copii români au fost adoptați de homosexuali sau lesbiene, în calitate de persoane singure, de-a lungul timpului.
În 2018, Vișinel Bălan s-a opus Referendumului pentru Familie, prin care s-ar fi cimentat în Constituție faptul că mariajul poate fi recunoscut doar dacă este realizat de un bărbat și o femeie. Evident, acest lucru ar fi împiedicat adopțiile și căsătoriile între persoane de același sex, lipsind practic copiii respectivi de posibilitatea de a avea o mamă și un tată.
Instalarea lui Vișinel Bălan într-o funcție de conducere a Ministerului Familiei condus de Gabriela Firea este doar ultima mișcare care n-are legătură cu valorile familiei profesate de fostul primar al Capitalei înainte de a fi numită în această funcție.
În luna ianuarie, Gabriela Firea anunța înființarea unei linii telefonice unde copiii pot să-și raporteze părinții.
Recent, tot Gabriela Firea a clamat promovarea la nivel național a fertilizării în vitro, o procedură despre care asociațiile pro-familie spun că este „experimentală și anti-creștină”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Dl Banica Stan, aia cu ajutatul e cam teoretic. Atata timp cat romanii protesteaza doar pe tastatura si iau pozitia ghiocelului, degeaba. Meritam ca popor tot ce ni se intampla, din plin! Suntem oi supuse si fricoase care nu se revolta, si de aia isi permit multi, inclusivi strainii sa isi bata joc de noi. Mamaligi slabe pe care se c… toti! Uitati-va la Ungaria si Polonia ce popoare si ce guverne au! Uitati-va cu cat tupeu se comporta anumiti ambasadori pe aici si ce suturi si-ar lua daca ar proceda la fel in Ungaria si Polonia! Dar noi tacem si inghitim, intr-o lasitate crasa. Ne meritam soarta!

  2. Astia sunt finantati de oengeuri, devin esperti si sunt plasati in ministere sa deblocheze marea operatiune de a oferi copii unui cuplu de handralai sa se creada si ei o familie mirobolanta
    Atata e sensul vietii acestor activisti care vand oameni pt o ideologie

  3. urmeaza sa ia copiii din familiile care nu se inregimenteaza ideologic, si sa-i dea la grupuri de homosexuali pedofili. Asta isi doresc, sigur. Sa ne ajute Dumnezeu sa nu li se indeplineasca planurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE