duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEMinisterul Familiei sau subminării Familiei? Evlavioasa Gabriela Firea a înființat o linie...

Ministerul Familiei sau subminării Familiei? Evlavioasa Gabriela Firea a înființat o linie telefonică unde copiii pot să-și reclame părinții

Nou înființatul Minister al Familiei, condus de Gabriela Firea, raportează prima realizare: este vorba despre înființarea unui „număr gratuit de telefon”, destinat „semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare a copilului”, după cum informează un comunicat al Guvernului.

Conform Executivului, la acest număr „pot suna copiii aflați în situații de abuz, exploatare sau neglijare, părinții, rudele sau cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri, 24/24 ore.

Scopul acestui număr unic la nivel național este de a depista și interveni cu specialiști din domeniul protecției copilului, în timp real, în situațiile în care integritatea fizică și psihică a copiilor este în pericol”.


Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu este clar ce înseamnă, în opinia statului, „neglijare, exploatare sau abuz” al copiilor. Problematic este că la acest număr poate suna orice copil supărat pe părinți sau chiar rude ale acestora care doresc să se răzbune pe aceștia.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Funcționalitatea acestei linii este pusă sub semnul întrebării, având în vedere că unele dintre atribuțiile acestui număr unic, 119, se suprapun cu cele ale numărului de urgență 112.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

De altfel, chiar Guvernul afirmă că „în situațiile de risc imediat la adresa vieții copilului, numărul 119 este interconectat cu numărul unic de urgență 112, care preia cazurile în regim special”.

O altă atribuție controversată a acestui număr unic este preluarea apelurilor copiilor care „ necesită doar suport psiho-emoțional”. Aceștia vor fi transferați „telefonic către echipele de psihologi existente la nivelul tuturor DGASPC din țară”.

Acest gen de intervenție a statului în viața familiei nu poate duce decât la accelerarea dizolvării familiei, în momentul în care autoritatea parentală este înlocuită cu „echipe de psihologi” care vorbesc la telefon cu niște copii pe care nu-i cunosc, spun experții din cadrul asociațiilor pro-familie.

„Un proiect de suflet la care au lucrat specialiști din mai mult instituții. La acest număr pot suna copiii care se află în orice situație de abuz, dar și alte persoane care au cunoștință de astfel de cazuri. Vor fi ascultați de specialiști pregătiți pentru astfel de situații. Numărul unic 119 nu este doar un tel-verde, ci este o linie de intervenție. Echipele sunt pregătite în orice moment să intervină și să anunțe la 112 dacă trebuie intervenție de urgență. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va lucra îndeaproape cu toate celelalte structuri guvernamentale pentru că ne dorim să ne implicăm foarte mult în viața copiilor”, a declarat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„Numărul 119 reprezintă un salt uriaș pe care Guvernul îl realizează pentru depistarea cazurilor de abuz împotriva copiilor și pentru intervenția specializată în timp real. Este momentul în care putem vorbi despre un sistem dinamic, transparent și unitar la nivel național prin care putem să ajungem la copiii aflați în situații grave și el este rezultatul unui amplu proces colaborativ și de reglementare derulat în ultimul an”, a spus și Mădălina Turza, Consilier de stat la Cancelaria Prim-ministrului.

Inițiativa Gabrielei Firea nu face decât să intre în contradicție cu credința pe care nu sfiește s-o afișeze de fiecare dată. În 2018, Firea era onorată de Patriarhie pentru „sprijinul acordat Bisericii”.

Mai mult, acest proiect se bate cap în cap cu propriile sale declarații. Acum un an, pe când era doar părinte, Firea semna o petiție care cerea autorităților să se facă educație sexuală în școli doar cu acordul părinților.

Ce se va întâmpla dacă un copil va suna la 119 și se va declara abuzat „psiho-emoțional” de faptul că părinții nu-i dau voie să participe la ore de educație sexuală? Părintele Gabriela Firea va susține autoritatea parentală, iar ministrul Firea va trimite copilul la psiholog?

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE