ACTUALITATEUn român din SUA cere liberalizarea portului de armă în România: Lăsați...

Un român din SUA cere liberalizarea portului de armă în România: Lăsați românii să aibă arme și să se apere singuri!

România ar trebui să liberalizeze regimul armelor și munițiilor, pentru ca românii să se poată apăra singuri, scrie George Mioc, un român care locuiește în Statele Unite.

Într-un articol publicat pe podul.ro, George Mioc afirmă că într-o țară în care forțele de ordine sunt acuzate de fapte de corupție, ar fi nevoie ca românii să se apere singuri.

Mioc exemplifică prin cazul unui polițist care a jefuit o casă de pariuri, dar și numeroasele cazuri de corupție de la vârful Academiei de Poliție.

„Incompetența poliției este și ea vizibilă de pe Marte: poate am uitat prea repede evenimentele de la Caracal, când un criminal sadic a fost la un pas să scape datorită gafelor poliției. Atunci, ni s-a promis o reformă a Poliției. Nu s-a petrecut nimic. Este evident că ultimii miniștri de Interne au fost, de fapt, marionetele sistemului, care ce au făcut? Au protejat salariile, sporurile nejustificate, pensiile speciale ale milițienilor și dreptul acestora de a se pensiona pe la 50 de ani. Atât.

Zilele trecute am citit o știre care nici măcar nu m-a surprins prea tare: un polițist din Aninoasa a jefuit, cu mână armată, o casă de pariuri sportive. Partea cu adevărat șocantă a fost că tovarășii săi din poliție nu au vrut să-l rețină până nu a făcut cununia civilă. Oameni milostivi cu colegul lor, un tâlhar. Ulterior, un judecător și mai milostiv i-a dat o pedeapsă ridicol de mică, de 30 de luni de închisoare, dar cu suspendare! Era oarecum previzibil: tatăl polițistului-infractor este consilier PSD și bun prieten cu primarul PSD din Aninoasa, Gorj.

Însă eu nu scriu acest articol ca să vă spun ceea ce deja se știe sau ca să plângem, steril. Soluția este simplă: lăsați românii să aibă arme. Românii au ajuns să se apere singuri, fiindcă poliția nu numai că nu-i apără, dar este un pericol pentru cetățenii onești. România este deja în topul țărilor europene cu cele mai multe omoruri, nu cred că acestea vor crește, dimpotrivă, criminalii vor fi descurajați.

Iar pe criminalii profesioniști, cu arme, poliția nu este în stare să-i prindă: la 24 mai s-a împlinit un an de la atentatul cu bombă de la Arad și, în continuare, nu există nici măcar un suspect”, a scris Mioc.

Autorul spune că dacă scena s-ar fi petrecut în Texas, situația ar fi fost cu totul alta: „Dacă polițistul care a jefuit o casă de pariuri acționa, aici, în Texas, s-ar fi gândit de mai multe ori: avea șanse bune să dea peste o casieră care să știe să manevreze un pistol și, în timp ce fugea de la locul jafului, să fie ciuruit”.

George Mioc îi îndeamnă pe români să se apeare singuri „proprietatea, drepturile! Toți hoții vor ști astfel de frică românilor. Inclusiv cei care conduc țara”.

Reamintim că regimul de dobândire a armelor și munițiilor este foarte restrictiv pentru cetățenii români, aceștia trebuind să treacă printr-un proces complex pentru a dobândi permis de port-armă. Reglementarea excesivă a armelor este specifică regimurilor totalitare.

Între timp, persoane certate cu legea trag cu mitraliera AK-47 la nunți.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. E diferità povestea intre cei care au averi de apàrat şi haiducii tâlhari. Nu ai bani sà plàteşti intreținerea şi vrei armà de foc.

  2. Deși ideea de fond e bună, nu-i deloc prea strălucită abordarea asta împotriva Poliției. Înțeleg că prinde la publicul larg fiindcă merge pe nemulțumiri deja existente, dar dincolo de faptul că miroase a stângism prin respingerea inerentă a însuși conceptului de autoritate, n-o să rezolve mai nimic câtă vreme rămâne în picioare același sistem de justiție care leagă de mâini polițiștii fiindcă fel îi va lega și pe cetățenii care se vor apăra, prin pretexte de genul abuz de forță și drepturile infractorului. La ce bună mai e salvarea bunurilor și a proprietății când oricum vei ajunge să le vinzi ca să-ți permiți cheltuielile de judecată cu veșnicul oprimat care era băiat bun dar a avut așa și el o mică scăpare și voia să te tâlhărească. La ce bună apărarea drepturilor pe moment, când oricum vei ajunge la pușcărie după, sau omorât de rudele sale.
    Are Poliția uscăturile ei, dar și cei care vor să-și facă treabă își riscă și meseria și viața. E mai înțelept să încercăm să lucrăm împreună împotriva inamicului comun, căci de aceeași parte suntem.

    Și ca fapt divers, când autorul spune de ciuruirea hoțului în timp ce fuge de la locul jafului, asta nu prea merge nici măcar în Texas fiindcă legal se consideră că nu mai ai justificare pentru uz letal de forță din moment ce teoretic respectivul nu mai reprezenta un pericol real imediat. Îl așteptăm totuși pe autor înapoi acasă, la firul ierbii, să vedem și să rezolvăm împreună problemele, nu doar să ne dăm cu părerea după ce facem revista presei. Nu de-alta, dar așa fac și tefeleii diasporezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...