luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Cosmin Prelipceanu a comis-o din nou. O asociație acuză postul...

VIDEO | Cosmin Prelipceanu a comis-o din nou. O asociație acuză postul de televiziune Digi 24 de fake news, după ce acesta a titrat, în prime time, că „Rusia a bombardat Delta Dunării“

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) cere Guvernului României să se implice în promovarea destinațiilor de vacanță din România, dar și în combaterea fake-news-urilor referitoare la acestea, dând ca exemplu o știre difuzată de o televiziune cu titlul „Delta Dunării a fost bombardată de Rusia“, se arată într-o scrisoare deschisă remisă presei de către asociație.

Scrisoarea deschisă a fost trimisă premierului Nicolae Ciucă, ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, și ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

În document se subliniază că Delta Dunării este o destinație de vacanță sigură, chiar dacă în seara zilei de marți, 21 iunie, o televiziune a titrat „Rusia a bombardat Delta Dunării“.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În cadrul aceleiași emisiuni, în același context, este citat domnul ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, cu mesajul „Există informația că rușii vizează canalele de transport“, o declarație pe care o considerăm scoasă din context și care suntem convinși că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării. Cerem autorităților să se implice mult mai activ în promovarea destinațiilor de vacanță, din care face parte și Delta Dunării“, se precizează în scrisoarea deschisă a AMDTDD.

Sursa amintită menționează, de asemenea, că dacă la începutul anului rezervările făcute de turiști arătau o revenire a oaspeților în Deltă, situația s-a schimbat după declanșarea conflictului armat din țara vecină.

„Vă solicităm, domnule prim-ministu Nicolae Ciucă, domnule ministru al Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, domnule ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, să vă implicați activ, conform atribuțiilor legale, în combaterea acestui gen de zvonuri, iar când vi se solicită punctul de vedere, să cântăriți cu atenție fiecare declarație, pentru a nu putea fi ulterior interpretată, iar turismul deltaic și turiștii să aibă de suferit ca urmare a unor informații false propagate pe canalele media. Vă solicităm să considerați, așa cum ar fi normal, turismul ca fiind unul dintre cei mai importanți contributori la PIB-ul României și să nu acceptați subminarea acestei industrii, atât de greu încercate“, se mai afirmă în documentul transmis de către AMDTDD, conform Agerpres.

La începutul lunii iunie, Digi 24 a prezentat un clip video de 14 ani, dar pe care Cosmin Prelipceanu l-a prezentat în direct ca fiind din prezent. În plus, nici traducerea din acel clip nu era cea corectă. Ulterior, moderatorul Digi 24 și-a cerut scuze, afirmând că filmarea a fost preluată de la o sursă verificată până acum prin mai multe știri corecte.

După această gafă, cei de la Digi24 au afirmat că George Simion „face nuntă ca a lui Zelea Codreanu”, dar publicistul Ion Cristoiu a dezavuat imediat știrea spunând că nu există nicio legătură între cele două evenimente.

Publicistul a afirmat la acea vreme că Digi24 este o „unitate militară“ a presei românești, care are misiunea de a prezenta AUR drept „un partid legionar“, cu toate că nu există nicio legătură între partidul de azi și Mișcarea Legionară.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Bune precizarile retrospective de la final. Ar fi bine sa includeti si magariile facute in 2020 si 2021 cu ruperi din context si dezinformari si sa le lipiti la cele deja scrise in articol, pe viitor (ca vor mai face gafe)

    Asa fac si cei de la G4Media cu partidul AUR, de exemplu. Iau un eveniment si la final mai adauga vreo 30 de argumente

  2. mie mi-e teama mai degraba de asa zisii aliati sa nu creeze un incident tocmai pt a ne baga in razboi cu rusii. De aia anuntau ei ca sigura inceperea razboiului in ucraina cu cateva zile inainte, poate de aia de spun ca s-a bombardat delta, pt ca urmeaza s-o faca chiar ei. De ce ar bombarda rusii fix delta unde din cate stiu traiesc multi lipoveni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate