luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATENicolae Ciucă, la congresul PPE: Aderarea României la spațiul Schengen nu mai...

Nicolae Ciucă, la congresul PPE: Aderarea României la spațiul Schengen nu mai poate fi amânată

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a accentuat miercuri, în cadrul congresului Partidului Popular European (PPE), că „aderarea României la spațiul Schengen nu mai poate fi amânată”, țara noastră îndeplinind toate criteriile tehnice necesare în această privință, potrivit Agerpres.

„Și în timpul acestei crize, așa cum am făcut de atât de multe ori înainte, România a dovedit că poate securiza granițele externe ale Uniunii Europene și frontierele externe ale spațiului Schengen. Acest lucru este spus și de Comisia Europeană de peste zece ani și este ceea ce spune Parlamentul European de foarte mult timp.

România așteaptă de zece ani să adere la spațiul Schengen și credem că această decizie nu va mai fi amânată. România este pregătită și angajată să contribuie la eforturile europene prin utilizarea gazelor naturale interne din Marea Neagră, prin investiții în noi tehnologii în domeniul energiei nucleare și al producerii de energie regenerabilă, dar și prin eforturi de a consolida conectivitatea energetică în regiunea noastră.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dată fiind presiunea la care sunt supuse, este de datoria noastră să ne coordonăm eficient pentru a acorda asistență Ucrainei și Republicii Moldova în ceea ce privește nevoile energetice și reducerea dependenței prin conectivitate sporită.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Recent, ministrul de Externe al Sloveniei, Tanja Fajon, s-a exprimat în legătură cu intrarea țării noastre în spațiul Schengen. Ea crede că nu va fi ușor de obținut un acord politic al celorlalte state UE și nu crede în șansele României, Bulgariei și Croației. Oficialii Sloveniei susțin că este necesară o reformă a sistemelor de Justiție din țările enumerate mai sus, pentru a da cale liberă în Schengen.

La vizita președintelui Germaniei, Walter Steinmeier, în România, șeful statului român, Klaus Iohannis, i-a vorbit omologului său despre necesitatea intrării României în spațiul Schengen. „Am reiterat așteptările legitime ale țării noastre privind aderarea la spațiul Schengen, exprimând încrederea că vom putea conta pe sprijinul Germaniei pentru identificarea, în cel mai scurt timp, a unei soluții”, a precizat Iohannis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate