sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEActorul american Jonathan Jackson i-a îndemnat pe tinerii prezenți la ITO Vaslui...

Actorul american Jonathan Jackson i-a îndemnat pe tinerii prezenți la ITO Vaslui 2022 să ia exemplu de la Sf. Ștefan cel Mare: Cât de important este pentru vremurile noastre! | VIDEO

Actorul american Jonathan Jackson, a fost prezent la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) din Vaslui, ediția 2022, informează Basilica.

El a ținut o scurtă conferință celor 700 de tineri prezenți, tematica fiind: „Identitate virtuală versus identitate reală. Pericol, nepăsare sau stare de fapt?”.

Jackson le-a vorbit tinerilor despre locurile unde s-a născut și a crescut, respectiv Los Angeles și Hollywood: „Acesta este ținutul identității virtuale, tărâmul măștilor, unde foarte puțini oameni sunt sinceri”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Actorul le-a spus tinerilor că tinerii sunt chemați să-și îndeplinească „datoria de a fi puri și de a vă sfinți mințile”.

„Cine suntem chemați a fi într-o lume a adicțiilor, consumerismului și tehnologiei? Ce vom fi în mijlocul acestei lumi dezumanizate? Într-o lume care vede oamenii ca pe mărfuri utile? Stă în puterea noastră să fim chipul lui Dumnezeu într-o lume care propovăduiește urâtul și aplaudă nefirescul. Este datoria noastră să ne ridicăm către frumos și către adevăr. Într-o lume care îmbrățișează pornografia și obiectivizarea frumuseții, vouă vă revine datoria de a fi puri și de a vă sfinți mințile. Într-o cultură care propovăduiește narcisismul și plăcerea, este responsabilitatea voastră să trăiți Sfânta Taină a Cununiei ori viața îngerească de monah. Într-o lume care predică individualismul și succesul de carieră vouă vă revine să căutați relațiile de prietenie, să prețuiți oamenii mai mult decât banii și succesul unei familii sfințite mai mult decât faima sau averea. Într-o lume care cade tot mai mult în disperare, vouă vă revine să trăiți bucuria Învierii. Într-o societate care pare că vrea să-și distrugă toată istoria și rădăcinile rămâne pe voi să duceți lumina a tot ceea ce ați primit frumos de la strămoși prin sângele lor și să reconstruiți ruinele frumosului din lume. Reconstruiți-le mărturisindu-vă tradițiile religioase ca demne de respect, cântând vechile imnuri și cântări atemporale așa cum am auzit mai devreme. Nu lăsați aceste lucruri să piară!”, a spus Jackson.

Artistul american le-a vorbit tinerilor și despre nevoia de a lua exemplu de la Sf. Ștefan cel Mare, apărătorul credinței. „Am aflat despre Sf. Ștefan cel Mare și îi spuneam soției mele, recent, cât de mult îl iubesc pe acest sfânt și cât de important este pentru aceste timpuri. În vremurile acestea avem nevoie de curaj, iar el a fost un luptător neînfricat”, a spus Jackson.

Jonathan Jackson, decorat de PS Ignatie

Actorul a venit în România la invitația PS Ignatie, Episcopul Hușilor, care l-a chemat la ITO 2022.

PS Ignatie îl cunoaște pe Jonathan Jackson din timpul când era Arhiereu vicar pentru comunitățile românești din Marea Britanie, Irlanda și Islanda.

Jonathan Jackson este unul dintre cei mai importanți ctitori ai Mănăstirii Românești din Irlanda (Shannonbridge).

În semn de recunoștință pentru sprijnul oferit comunității românești din Irlanda, dar și pentru participarea la întâlnirea cu tinerii din Vaslui, Preasfințitul Părinte Ignatie i-a conferit lui Jonathan Jackson cea mai înaltă distincție a Episcopiei Hușilor pentru mireni – „Crucea Episcopală Grigorie Leu”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate