marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATENicolae Ciucă respinge Unirea cu Basarabia și spune că „vom fi cu...

Nicolae Ciucă respinge Unirea cu Basarabia și spune că „vom fi cu adevărat uniți în momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE”

Aflat într-o vizită în Republica Moldova, Nicolae Ciucă, președiuntele PNL, a fost întrebat dacă partidul său susține unirea României cu Basarabia, răspunsul acestuia fâcând însă referire la o unire doar sub umbrela Uniunii Europene.

Astfel, Nicolae Ciucă a afirmat că nu se poate vorbi de o unire în Uniunea Europană până când Republica Moldova nu va deveni membru al Uniunii Europene deși fusese întrebat dacă PNL susține reunirea României cu Basarabia.

Președintele PNL a mai ținut să sublinieze eforturile pe care le fac autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti pentru ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană.

„Am discutat cu autorităţile din Republica Moldova, începând cu doamna preşedinte, cu preşedintele Parlamentului, iată am avut mai înainte cu primarii de dreapta din Republica Moldova şi am discutat toate aceste aspecte care vizează drumul european al Republicii Moldova.

Împreună, în momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în Uniunea Europeană. Sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Chişinău, sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Bucureşti, sunt eforturi pe care le fac ţările membre UE care sprijină acest demers al Republicii Moldova şi în perioada următoare trebuie să ne concentrăm atenţia asupra tuturor acestor etape pe care trebuie să le parcurgem.

Noi am oferit tot ceea ce înseamnă sprijinul tehnic, expertiza pentru ca drumul acesta să fie cât mai coerent şi mai corect cu putinţă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Declarația lui Ciucă de la Chișinău confirmă faptul că revenirea Basarabiei la România, așa cum a fost susținută de mari patrioți români precum Grigore Vieru sau Leonida Lari, este considerată „periculoasă” de către autoritățile de la București.

În acest context, acuzațiile de „destabilizare”, aduse președintelui AUR, unionistul George Simion, au o logică.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. un articol Mincinos. In calitate de oficial roman, ciuca nu poate sustine revizionismul, adica, dpdv al politicii externe sa condamni invazia ruseasca, dar sa sustii in acelasi timp anexarea Moldovei. Asta nu inseamna ca nu vrea unirea, cum spune articolul, dar totusi, ciuca nu e sosoaca sau simion sa-si permita sa bata campii fara urmari politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE