luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Klaus Iohannis, întâlnire la București cu președintele Germaniei: Am reiterat...

VIDEO | Klaus Iohannis, întâlnire la București cu președintele Germaniei: Am reiterat așteptările legitime ale țării noastre privind aderarea la spațiul Schengen

Președintele Klaus Iohannis a reiterat, miercuri, la întâlnirea cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, așteptările României privind aderarea la spațiul Schengen, arată Agerpres.

„Am reiterat așteptările legitime ale țării noastre privind aderarea la spațiul Schengen, exprimând încrederea că vom putea conta pe sprijinul Germaniei pentru identificarea, în cel mai scurt timp, a unei soluții. (…)

Legăturile noastre economice sunt foarte strânse, Germania fiind, de mulți ani, primul partener comercial al României și al treilea investitor în economia românească. Am evocat în cadrul întâlnirii noastre puntea solidă dintre cele două țări, care este reprezentată pe de o parte de comunitatea românească din Germania, pe de cealaltă parte de cea a etnicilor germani din România”, a declarat președintele României, în cadrul conferinței de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat și situația economică la nivel european, în special din perspectiva impactului conflictului din Ucraina, discutându-se și despre sancțiunile și presiunile ce „trebuie menținute și intensificate” împotriva Federației Ruse.

„Uniunea va trebui să valorifice toate mecanismele de care dispune pentru a reduce acest impact și a-și consolida reziliența economică. (…) Am evidențiat faptul că România dorește să își asume un rol activ în atingerea obiectivelor strategice ale Uniunii Europene privind diversificarea aprovizionării cu gaze naturale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Așa cum am mai spus, este necesară optimizarea infrastructurii și creșterea capacităților europene de producție energetică, precum și asigurarea rezilienței energetice pe termen lung, inclusiv printr-o tranziție verde sustenabilă din punct de vedere socio-economic”, a precizat șeful statului.

România și Germania sunt „strâns” legate din punct de vedere politic, economic și al societății civile, a spus președintele Frank-Walter Steinmeier, subliniind că țara sa va fi alături de Ucraina în perioada grea cu care acest stat se confruntă, conform Agerpres.

„În acești 30 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie, între România și Germania s-au întâmplat foarte multe. Cred că statele noastre au folosit acest timp pentru a apropia și mai mult țările noastre. Suntem legați foarte strâns, astăzi, din punct de vedere politic, economic, din punct de vedere al societății civile.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În egală măsură, subliniez acest lucru pentru că poate niciodată nu a fost atât de limpede ca în aceste vremuri cât de importantă este unitatea în Europa, cât de importantă este unitatea și în cadrul alianței transatlantice într-o asemenea vreme în care războiul cumplit de agresiune al Rusiei are loc împotriva Ucrainei: distrugere, mii de morți, răniți, milioane de refugiați și multă suferință.

Și pentru mine, pentru amândoi este extrem de important ca această legătură strânsă să nu fie doar subliniată, ci și să o menținem în viitoarele săptămâni și luni în care acest război va continua.

Și împreună (…) suntem convinși că noi, nu doar Germania și România, ci întreaga Uniunea Europeană și întregul NATO, ne vom situa de partea Ucrainei, vom fi lângă Ucraina, o vom sprijini cu tot ce este necesar în această situație de urgență. Cred că ajutorul nostru, sprijinul nostru va mai fi necesar multă vreme. (…) Vom rămâne alături de Ucraina în această cea mai grea perioadă cu care se confruntă, nu îi vom lăsa singuri.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Într-o țară care nu se află în apropierea atât de mare a conflictului ca Germania, spre deosebire de Republica Moldova, unde am fost acum câteva săptămâni, pot înțelege că aici, în România, nu doar în cadrul politicii, ci și în rândul populației, situația de securitate este discutată.

Aș dori să spun, săptămâna trecută am spus și în Slovacia, că solidaritatea noastră în cadrul Alianței este indubitabilă și am arătat acest lucru în mod diferit, fie prin prezența de soldați în Lituania, tocmai ați precizat că forțele germane au contribuit la securitatea aeriană, au fost șase avioane Eurofighter care au făcut parte dintr-un proiect rotativ.

Unitatea și coeziunea există în relațiile bilaterale între România și Germania și au existat întotdeauna. La acest lucru contribuie și multiplele relații interumane care au existat dintotdeauna între statele noastre și care au fost un ajutor, au reprezentat chiar o punte.

Miile de studenții români care studiază în Germania, forță de muncă, dar și în România minoritatea germană. Toate acestea, toți aceștia împreună sunt făuritori de punți care au contribuit la bunele relații între România și Germania spre care privim astăzi. Mă bucur că în decursul acestei zile vom discuta și cu minoritatea germană, vom avea prilejul să discutăm și cu prim-ministrul”, a declarat președintele Germaniei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate