ACTUALITATEAproximativ 34.000 de vizitatori ai Disneyland Shanghai au fost închiși și forțați...

Aproximativ 34.000 de vizitatori ai Disneyland Shanghai au fost închiși și forțați să se testeze pentru a ieși, după ce a fost depistat un singur caz Covid

În timp ce zeci de mii de oameni se distrau în Disneyland Shanghai, parcul tematic a fost sigilat complet în urma depistării unui singur caz de Covid-19. Oameni îmbrăcați în combinezoane au pătruns peste cei închiși în parc pentru a-i testa înainte de a le permite să părăsească zona, relatează Bloomberg.

Procesul de testare a celor 34.000 de vizitatori s-a încheiat aproape de miezul nopții, mult după ce programul de funcționare al parcului s-a încheiat. Toate rezultatele au fost negative, dar cetățenii au fost forțați să se izoleze timp de două zile și să refacă testele peste două săptămâni.

Închiderea unuia dintre cele mai profitabile parcuri ale Walt Disney Co. s-a produs după ce o femeie care a călătorit la Shanghai din apropiere de Hangzhou a fost testată pozitiv. Deși oficialii nu au confirmat încă dacă a vizitat Disneyland, depistarea ei a declanșat un efort agresiv de monitorizare a contactelor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

China și teritoriul Hong Kong sunt acum ultimii susținători ai strategiei „Zero Covid”, în timp ce alte state caută să-și deschidă granițele și să trăiască cu virusul. Aceștia implementează măsuri extrem de dure pentru a anihila complet virusul.

În contextul în care în mai puțin de 100 de zile încep Jocurile Olimpice de iarnă, care au loc lângă Beijing, este puțin probabil ca statul asiatic să-și schimbe abordarea prea curând – chiar dacă întreaga lume se redeschide. Regulile se aplică și în cazul președintelui Xi Jinping, care nu a mai părăsit țara de la începutul pandemiei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...