ACTUALITATESolidaritate românească | Bolnavii de cancer din regiunea Cernăuți vor fi...

Solidaritate românească | Bolnavii de cancer din regiunea Cernăuți vor fi tratați la Suceava. Universitățile din România pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina

Pacienții din regiunea Cernăuți, diagnosticați cu cancer, vor fi tratați în unitățile spitalicești din Suceava, conform Bucpress.

Despre tratamentele accesibile în spitalele din Suceava pentru pacienții cu un diagnostic avansat de cancer, originari din regiunea Cernăuți, a anunțat astăzi în cadrul unui briefing, șeful Adminsitrației militare regionale, Serhii Osaciuk, potrivit molbuk.ua.

“Ucraineni care au nevoie de tratament anti-cancer urgent, spitalul din Suceava oferă o astfel de asistență. Vă vom coordona și îndruma, vă vom ajuta să faceți tratament împotriva cancerului în România vecină”, ​​a specificat Serghii Osaciuk.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru întrebări/informații detaliate, vă rugăm să contactați Administrația militară regională.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Universitățile din România pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina

Universitățile din România vor putea primi cadre didactice refugiate din Ucraina, în baza unui program care gestionează schimburile universitare, a anunțat joi, 10 martie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Profesorii străini vor putea beneficia de burse, în cuantum de maximum 590 de euro pe lună, informează mainnews.ro.

„Există un program care gestionează schimburile universitare, prin care universitățile românești pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina. Bursele pe care Ministerul Educației le acordă în această situație sunt niște burse pe care le apreciez ca fiind generoase”, a declarat ministrul Educației, în cadrul unei conferințe de presă susținută joi.

Cei care posedă titlul de profesor vor putea primi burse în cuantum de 590 de euro pe lună, cei care au titlul de conferențiar vor putea primi 390 de euro pe lună, cei care au titlul didactic de lector – 360 de euro, iar asistenții universitari pot primi până la 330 de euro pe lună.

Pe 2 martie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a semnat un ordin care permite înscrierea în învățământul românesc a tuturor copiilor și tinerilor refugiați din Ucraina care doresc acest lucru, mai scrie BucPress.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate