ACTUALITATEMinistrul de Externe al Sloveniei nu crede că România va intra curând...

Ministrul de Externe al Sloveniei nu crede că România va intra curând în spațiul Schengen : Trebuie să creăm o încredere puternică între statele membre

Ministrul de Externe al Sloveniei, Tanja Fajon, s-a exprimat în legătură cu  intrarea țării noastre în  spațiul Schengen. Ea crede că nu va fi ușor de obținut un acord  politic al celorlalte state UE și nu crede în șansele  României, Bulgariei  și Croației, informează impact.ro.

Oficialii Sloveniei susțin că este necesară o reformă a sistemelor de Justiție din țările enumerate mai sus, pentru a da cale liberă în Schengen. Aceeași opinie o are și politogul Andrei Țăranu, citat de sursa menționată.

„În cazul României și a Bulgariei, intrarea este condiționată de rezolvarea MCV-ului și eliminarea practic a MCV-ului, posibilitățile noastre de a intra în Schengen sunt foarte reduse. Bulgaria și Croația se pregătesc să intre în zona euro și practic România, Ungaria, Polonia, vor fi țările din Europa Centrală și de Est care vor fi oarecum excentrice.  Se va produce o presiune socioeconomică destul de puternică”, a explicat, pentru impact.ro, politologul Andrei Țăranu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deși în Parlamentul Sloveniei, s-a menționat despre problema pe care o creează refugiații în Uniunea Europeană, Andrei Țăranu susție că ministrul de Externe al Sloveniei nu s-a referit la refugiații din Ucraina, un fenomen social, întâlnit din februarie ac.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Ei se referă la cu totul alt tip de migranți, la migranți care nu aparțin civilizației europene. Polonia este în Schengen și numărul de migranți dinspre Ucraina a depășit 3,7 milioane”, a subliniat politologul Andrei Țăranu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

După intrarea în spațiul Schengen, cetățenii UE pot rămâne în alt stat membru ca turiști până la trei luni cu un pașaport sau un card de identitate valabil. De asemenea, aceștia pot lucra și locui într-un alt stat membru cu dreptul de a fi tratați în același mod ca cetățenii țării respective. Antreprenorii beneficiază de libertatea de stabilire în statul pe care îl aleg, iar studenții au dreptul de a studia în orice stat membru.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. “După intrarea în spațiul Schengen, cetățenii UE pot rămâne în alt stat membru ca turiști până la trei luni” etc…
    Drepturile astea se aplica oricărui cetățean al unui stat UE indiferent de apartenenta la Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate