Ministrul de Externe al Sloveniei, Tanja Fajon, s-a exprimat în legătură cu intrarea țării noastre în spațiul Schengen. Ea crede că nu va fi ușor de obținut un acord politic al celorlalte state UE și nu crede în șansele României, Bulgariei și Croației, informează impact.ro.
Oficialii Sloveniei susțin că este necesară o reformă a sistemelor de Justiție din țările enumerate mai sus, pentru a da cale liberă în Schengen. Aceeași opinie o are și politogul Andrei Țăranu, citat de sursa menționată.
„În cazul României și a Bulgariei, intrarea este condiționată de rezolvarea MCV-ului și eliminarea practic a MCV-ului, posibilitățile noastre de a intra în Schengen sunt foarte reduse. Bulgaria și Croația se pregătesc să intre în zona euro și practic România, Ungaria, Polonia, vor fi țările din Europa Centrală și de Est care vor fi oarecum excentrice. Se va produce o presiune socioeconomică destul de puternică”, a explicat, pentru impact.ro, politologul Andrei Țăranu.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Deși în Parlamentul Sloveniei, s-a menționat despre problema pe care o creează refugiații în Uniunea Europeană, Andrei Țăranu susție că ministrul de Externe al Sloveniei nu s-a referit la refugiații din Ucraina, un fenomen social, întâlnit din februarie ac.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
„Ei se referă la cu totul alt tip de migranți, la migranți care nu aparțin civilizației europene. Polonia este în Schengen și numărul de migranți dinspre Ucraina a depășit 3,7 milioane”, a subliniat politologul Andrei Țăranu.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
După intrarea în spațiul Schengen, cetățenii UE pot rămâne în alt stat membru ca turiști până la trei luni cu un pașaport sau un card de identitate valabil. De asemenea, aceștia pot lucra și locui într-un alt stat membru cu dreptul de a fi tratați în același mod ca cetățenii țării respective. Antreprenorii beneficiază de libertatea de stabilire în statul pe care îl aleg, iar studenții au dreptul de a studia în orice stat membru.
“După intrarea în spațiul Schengen, cetățenii UE pot rămâne în alt stat membru ca turiști până la trei luni” etc…
Drepturile astea se aplica oricărui cetățean al unui stat UE indiferent de apartenenta la Schengen.