duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEMișcare neașteptată. Slovenia blochează Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi

Mișcare neașteptată. Slovenia blochează Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi

Slovenia, țara care la 1 iulie va prelua președinția semestrială a Consiliului UE, a anulat alegerea procurorilor săi delegați pentru Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi.

Guvernul condus de premierul conservator Janez Jansa a decis  anularea procesului intern de alegere a celor doi procurori delegați ai Sloveniei în cadrul  Parchetului European (EPPO), au transmis agențiile internaționale de presă.

În replică, Laura Codruţa Kovesi a spus că „absența cooperării din partea autorităţilor slovene cu Parchetul European subminează grav încrederea în funcționarea eficientă a sistemelor de gestiune şi control a fondurilor europene în Slovenia”, a informat EFE, citată de Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit lui Kovesi, Parchetul European „poate iniția operațiuni fără procurori europeni delegați sloveni, dar nu pot fi investigate eficient toate suspiciunile de fraudă fără procurori europeni delegați”.

Procurorii delegați sunt însărcinați să desfășoare în statele membre anchete şi urmărirea penală, în deplină independență față de autoritățile naționale.

Parchetul European, condus de fosta șefă DNA, Laura Codruţa Kovesi,  ar fi trebuit inițial să-şi înceapă activitatea la sfârșitul anului 2020, dar întârzierile în desemnarea de către state a procurorilor lor delegați au afectat acest calendar.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Două dintre cele 22 de state membre ale UE participante, Slovenia şi Finlanda, încă nu şi-au desemnat procurorii delegați în cadrul Parchetului European, a cărui activitate începe pe 1 iunie, scrie sursa citată.

Începând cu 1 iulie, Slovenia va prelua președinția semestrială a Consiliului UE.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE