joi, mai 23, 2024
ȘTIRIMitropolitul Longhin Jar s-a retras din poziția de stareț al Mănăstirii Bănceni

Mitropolitul Longhin Jar s-a retras din poziția de stareț al Mănăstirii Bănceni

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (cea recunoscută de Patriarhia Română și celelalte biserici ortodoxe) a luat decizia de a-l schimba pe Mitropolitul Longhin (Mihail) Jar din fruntea Mănăstirii Bănceni.

ÎPS Longhin Jar, a fost schimbat din funcția de stareț al Mănăstirii Bănceni, a anunțat Biserica Ortodoxă Ucraineană (condusă de Patriarhul Onufrie).

Într-un comunicat publicat pe siteul BO Ucrainene, se anunță lapidar că „Starețul Mănăstirii Bănceni, cu hramul Înălțarea Domnului, localizată în Dioceza Cernăuți – Bucovina, a fost înlocuit”.

Alte detalii nu au fost oferite.

Decizia vine la câteva zile după ce Mitropolitul Longhin Jar din cadrul Episcopiei Cernăuțiului și Bucovinei, a fost trimis în judecată de către autoritățile ucrainene, fiind acuzat de „încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Noi am citat ce scrie în comunicatul Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, nu am inventat nimic. Dacă nu sunteți în stare să citiți un link în limba engleză nu e vina noastră.

    În comunicat nu scrie că „ a fost schimbat pentru că a cerut pe caz boală”, scrie ce-am scris noi: că a fost schimbat sau cum se mai zice în română „demis”.

    Deci, mai ușor cu acuzațiile că nu ne tragem de șireturi. Mulțumim pentru atenție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE