duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATECNSU propune ca masca să fie obligatorie în toate localitățile din județele...

CNSU propune ca masca să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori

ACTUALIZARE ORA 21:45

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de luni, 2 noiembrie, Hotărârea cu numărul 51, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Prin această Hotărâre a fost propusă  modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii  în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

Astfel, CNSU propune ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate localitățile din județele în care incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar în județele în care rata de incidență este mai mică de 1,5 purtarea măștii să fie obligatorie  la nivelul localităților unde incidența depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Totodată, a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Știrea inițială:

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că sunt luate în calcul noi restricții, cum ar fi obligativitatea măștii în județele cu o incidență de 1,5 noi cazuri la mia de locuitori, față de 3 în prezent, precum și limitarea deplasărilor și închiderea parcurilor noaptea.

Declarația premierului a fost făcută după întâlnirea cu prefecții, aceste propuneri urmând să fie făcute în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Modificările Hotărârii de Guvern privind starea de alertă vor fi aprobate cel mai probabil joi, a precizat Orban.

“Va fi un proiect de hotărâre a CNSU în care vom actualiza lista țărilor și vom propune introducerea portului măștii în spații deschise în toate județele. Nu se va mai face diferențierea pe localități, ci pur și simplu vom introduce obligația portului măștii în județele care depășesc rata de infectare de 1,5 la mie”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Potrivit sursei citate,  premierul Orban a confirmat că Guvernul ia în calcul ca deplasările să fie limitate pe timp de noapte, iar parcurile să fie închise noaptea.

“În localitățile cu nivel ridicat de răspândire, mai ales unde se instituie carantina, pe lângă limitarea circulație în localitate și între localitățile respective, în interiorul localității se pot dispune o serie de măsuri, cum ar fi și măsura de a limita deplasările pe timpul nopții, să spunem între ora 22.00 și ora 06.00, dar aceste chestiuni trebuie analizate de CJSU”, a mai precizat Orban.

Din datele oficiale anunțate, luni, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în 31 de județe se înregsitrează o incidență mai mare de 1,5 noi cazuri la mia de locuitori.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE