ȘTIRIComisarul European pentru Afaceri Interne susține intrarea României, Bulgariei și Croației în...

Comisarul European pentru Afaceri Interne susține intrarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a susținut marți că spațiul Schengen ar trebui să fie restabilit prin ridicarea controalelor la frontierele interne, impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de Covid-19, și ar trebui să fie completat prin integrarea Bulgariei, Croației și României ca membri, transmite Hina, citat de Agerpres.

„Virusul este un pericol real, dar controalele la frontierele interne nu au oprit și nu vor opri virusul. Doar o acțiune coordonată ne va ajuta să depășim această criză.

Haideți ca începutul verii, vara lui 2021, această vară a libertății, să ne inspire pentru a restabili deplin libertatea de mișcare și a face Schengen pregătit pentru viitor astfel încât copiii noștri să poată de asemenea lucra, studia și călători în întreaga Europă, oricând și oriunde doresc.

Și să completăm spațiul Schengen; este timpul ca Bulgaria, România și Croația să-și ocupe locul.”, a spus Ylva Johansson în cadrul unei dezbateri asupra raportului anual privind Schengen, elaborat de eurodeputata slovenă social-democrată Tanja Fajon (S&D).

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tanja Fajon a declarat că spațiul Schengen este „complet paralizat” în contextul în care granițele sunt închise de măsurile autorităților legate de pandemia de Covid-19.

„Spațiul Schengen ar trebui să fie acum complet funcțional, deși în realitate este complet paralizat. El este menținut în viață de aparate. Nu acceptăm o Europă care funcționează la două niveluri diferite.”, a precizat Tanja Fajon. Aceasta a mai spus că ar trebui adoptate măsuri împotriva țărilor care încalcă regulile și impun în mod nejustificat controale frontaliere.

În luna iunie, Comisia Europeană a cerut extinderea spațiului Schengen prin intrarea Bulgariei, Croației și României, care îndeplinesc toate condițiile tehnice pentru aderarea la spațiul unic european de liberă circulație.

Spațiul Schengen este format din 26 de țări, inclusiv patru state care nu sunt în Uniunea Europeană: Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein. Din Schengen fac parte toate statele membre UE cu excepția Bulgariei, Croației, României, Ciprului și Irlandei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...