sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATESorin Cîmpeanu, despre Evaluarea Națională: Doar 6% dintre elevi au putut să...

Sorin Cîmpeanu, despre Evaluarea Națională: Doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect românește. 15% au avut probleme la calculul „10+10:10”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat joi, într-o conferință de presă, despre rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională, că doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect românește iar 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie și de punctuație, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu s-a referit la rezolvarea subiectelor de la limba române, arătând că sunt itemi care au avut un procent mic de rezolvare, el dând exemplul itemului 8 de la subiectul 1, unde doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect exercițiul care vizează scrierea corectă.

„Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect românește. Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a ști ce avem de făcut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu știu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută” a spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În privința subiectelor la Matematică, ministrul a spus că 15% dintre elevi nu au răspuns corect la itemul 1 de la subiectul 1, și anume rezultatul calculului „10 plus 10 împărțit la 10” („10+10:10”).

„Acest subiect a fost gândit ca având cel mai scăzut nivel de dificultate, și totuși el a pus probleme pentru 15% dintre elevi. Se naște în mod firesc întrebarea în ce măsură profesorii s-au ocupat de acești elevi, știut fiind faptul că începând cu clasa a 5 a acest lucru ar fi trebuit descoperit și remediat”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că 47% dintre elevi nu au răspuns corect la itemul 6 de la subiectul al doilea, care cerea să se calculeze diagonala unui paralelipiped dreptunghic. Acesta a fost, de asemenea, un item cu dificultate redusă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Mai tineti minte cat misto faceau romanii acuma cativa ani de sistemul de invatamant din alte tari ? Era plin youtub-u cu tot felu de clipuri.Acuma roata se intoarce .

  2. Dupa 2 ani de scoala online sa fim multumiti ca mai stiu sa scrie.
    Probabil ministrul isi prezinta cu mandrie realizarile in fata sefilor lui care au comandat distrugerea totala a invatamantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE