ACTUALITATEMarian Munteanu: Președintele Trump a greșit îndemnând demonstranții să mărșăluiască spre Capitoliu...

Marian Munteanu: Președintele Trump a greșit îndemnând demonstranții să mărșăluiască spre Capitoliu fără a se asigura că acele mulțimi sunt astfel organizate și coordonate încât să fie garantat caracterul PAȘNIC al demonstrației

Marian Munteanu, fostul lider al studenților din anii 90, spune că președintele SUA, Donald Trump, a greșit când nu s-a asigurat că marșul de protest din fața Capitoliului de miercuri va fi pașnic.

Marian Munteanu, un susținător declarat al președintelui Trump, spune că atacatorii clădirii simbol a Americii au dat o lovitură mortală valorilor pe care pretind că le apără.

„Este uimitor cum, uneori, chiar și conducătorii cu experiență pot cădea în capcană.
Violența distruge credibilitatea oricărui protest democratic, lucru ușor de înțeles și binecunoscut de multă vreme.
Președintele Trump a greșit îndemnând demonstranții să mărșăluiască spre Capitoliu fără a se asigura că acele mulțimi sunt astfel organizate și coordonate încât să fie garantat caracterul PAȘNIC al demonstrației. (Sau, poate, i s-au dat asemenea asigurări?… Nu putem ști.)
Apelurile sale la non-violență au fost transmise când era deja prea târziu. Atacatorii (fie indivizi infiltrați, fie grupuri radicalizate, fie simpli demonstranți purtați de val) care au pătruns în Capitoliu i-au dat o lovitură letală atât Președintelui cât și valorilor democratice pe care pretindeau că le apără”, a scris Marian Munteanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De notat este că Marian Munteanu cunoaște bine mediul conservator american, fiind invitat în fiecare an în Statele Unite la diferite evenimente importante organizate de dreapta de peste Ocean.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...