luni, septembrie 25, 2023
ȘTIRIVIDEO | Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că România vrea să iasă...

VIDEO | Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că România vrea să iasă din contractul pentru vaccinuri. Am mai avea de primit 27 de MILIOANE de doze pentru 2022 și 2023!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că România vrea și ea să renunțe la contractul care o leagă de achiziția de vaccinuri Pfizer, în contextul în care Bulgaria a făcut recent același anunț.

Conform Ministrului Sănătății, România a făcut deja această cerere către Comisia Europeană și speră să nu fie nevoită să mai cumpere doze de vaccin. Rafila a dat vina pe Guvernul Cîțu, care a comandat, în 2021, nu mai puțin de 32 de milioane de doze de vaccin pentru România.

„Ne-am alăturat de la început acestor demersuri, dacă vă aduceți aminte, România și alte nouă state europene au făcut acest lucru. Am notificat deja Comisia Europeană și producătorul de vaccinuri. Ni se pare absolut normal ca vaccinuri care nu pot fi utilizate sau care nici măcar nu s-au produs…O să fie o întâlnire a Miniștrilor Sănătății săptămâna viitoare și sper să venim cu detalii concrete.

Încercăm să economisim resursele publice. Am încercat să cumpărăm cât mai puține vaccinuri, dar dacă nu va exista un aranjament între Comisia Europeană, care a semnat în locul statelor membre – cu acordul statelor.

În luna mai 2022 (de fapt e 2021, ministrul face o confuzie – n.r.), a existat un memorandum semnat de fostul prim-ministru (Florin Cîțu – n.r.), fostul prim vice-prim ministru și fosta ministră a Sănătății (Ioana Mihăilă – n.r), că sunt de acord să cumpere 32 de milioane de doze pentru anul 2022 și 2023.

Această problemă aruncă o umbră asupra procesului de vaccinare în general, pentru că nu este admisibil să cumperi doze în cantități mari și apoi să fie ulterior, distruse.”, a spus el într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății a spus că România mai are de primit 9 milioane de doze pentru anul 2022 și 18 milioane pentru anul 2023.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate