miercuri, iulie 24, 2024
ACTUALITATEAdio, transparență decizională? Guvernul României va lua decizii și va adopta acte...

Adio, transparență decizională? Guvernul României va lua decizii și va adopta acte normative fără să-i mai informeze pe cetățeni

Sub pretextul războiului dintre Rusia și Ucraina, Guvernul României a luat o decizie fără precedent: va adopta acte normative fără dezbatere publică, fără consultare publică, așa cum prevedea legea transparenței decizionale. O atfel de măsură nu a fost luată nici când România a decretat stare de urgență din cauza pandemiei de Covid.

Concret, Guvernul României a adoptat  Ordonanţă de urgenţă (OUG) 16/2022 prin care înlătură toate obligaţiile de transparentă decizională pe care trebuie să le respecte atunci când adoptă un act normativ, notează bzi.ro.

Din acest moment, nu mai există obligația Executivului de a îi consulta pe cetățeni, de a le oferi posibilitatea să-și exprime opinia cu privire la deciziile care le influențează viața. Oficialii Guvernului au motivat „urgența”, prin prisma interesului public, „decizii care nu mai pot aștepta”, prin prisma războiului Rusia-Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În cazul reglementării unei situații urgenţe sau a uneia care, din cauza circumstanțelor sale excepționale, impune adoptarea de soluții imediate, în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public, proiectele de acte normative se supun adoptării”, se arată în textul Ordonanței mai sus amintite.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Astfel, Guvernul României stabilește ce acte normative să fie adoptate „la secret” și publicate direct în Monitorul Oficial. Deși oficialii României au susținut, în repetate rânduri că statul nostru nu va fi implicat în războiul Rusia-Ucraina, se folosesc de acest conflict militar, pentru a lua anumite decizii fără ca românii să mai participe în vreun fel, așa cum se întâmplă în țări democratice.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Normal c-o dă pe dos, clasa politică e formată din haite de telali care ajung cu rândul în cinul de mandatari în teritoriu ai înaltei porți a Bruxellessului. Dacă fac sluj frumos, (vezi vaccinele vizirului Lagarde), primesc verde la furat de la sultanul schwab și peșcheș de la vizirul lui, soros, cu condiția de a pune ștergarul pe țambal, pentru aparențe. România e doar o gubernie nenorocită și să nu vă ia mirarea la iarnă când o să vedeți factura la gazele din superzăcămintele noastre maritime. Plus că U(RS)E nunprea mai ține, în general, la electoratul băștinaș, de care-și bate joc pe față.

  2. Măcar să se termine prefăcătoria c-ar fi fost pînă acuma democrație. Dacă lucrurile se limpezesc, își arată adevărata față, știm cu cine avem de-a face și ce trebuie făcut.

  3. Oare ce ar spune toti romanii care si-au dat sufletul pentru aceasta tara care chiar au vrut o Romanie Libera independenta si un trai mai bun?

    Ce pot sa zic atata timp cat cei 600 de oameni care ne ,,conduc tara” la ordinele unei terte parti nu au frica de Dumnezeu si dragoste pentru semenii si tara…..Cam acesta este rezultatul.
    Romania mai exista doar cu numele in rest nimic din ce a consacrat aceasta tara nu mai exista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE