joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEGuvernul României a aprobat un protocol de colaborare cu Macedonia de Nord...

Guvernul României a aprobat un protocol de colaborare cu Macedonia de Nord în domeniile științei și educației, pe o durată de cinci ani

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum privind negocierea și semnarea protocolului de colaborare cu Republica Macedonia de Nord în domeniile educației și științei, pentru perioada 2022-2026, informează Agerpres.

„Protocolul de colaborare în domeniile educației și științei între Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Științei din Republica Macedonia de Nord pentru perioada 2022-2026 conține prevederi referitoare la schimburi de elevi, studenți, profesori și specialiști, la creșterea numărului de burse de studii universitare sau postuniversitare acordate cetățenilor macedoneni de la 3 la 10, astfel: 5 burse pentru studii de master și 5 burse pentru studii doctorale, precedate de un an de învățare a limbii române și burse pentru participarea la cursuri de vară de limbă, literatură și civilizație română, respectiv macedoneană”, se arată în comunicatul Guvernului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, protocolul mai prevede acordarea anuală de către partea română de burse de studiu în învățământul preuniversitar și universitar tinerilor aparținând minorității române din Macedonia de Nord și sprijinirea funcționării lectoratului de limbă română din cadrul Universității „Sfinții Kiril și Metodiu” din Skopje, respectiv a lectoratului de limbă macedoneană din cadrul Universității din București.

Protocolul de colaborare va intra în vigoare la data semnării și va rămâne în vigoare maximum 5 ani.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE