ACTUALITATEJoe Biden anunță consolidarea prezenței militare americane în România, regiunea baltică și...

Joe Biden anunță consolidarea prezenței militare americane în România, regiunea baltică și alte șase state europene

Statele Unite ale Americii „își va consolida pozițiile militare în Europa” pentru ca NATO să poată „răspunde la amenințările venite din toate direcțiile și în toate domeniile: terestru, aerian și maritim”, a declarat miercuri președintele american Joe Biden la summit-ul Alianței Nord-Atlantice care are loc la Madrid, potrivit AFP și EFE, citate de Agerpres.

În cadrul acestui summit al Alianței, potrivit lui, el a anunțat o consolidare a prezenței militare și a capacităților americane în Spania, Polonia, România, în statele baltice (Estonia, Letonia și Lituania), în Marea Britanie, Germania și Italia.

„Suntem la întâlnire” și „demonstrăm că NATO este mai necesară ca oricând”, a declarat președintele american, alături de secretarul general al Organizației, Jens Stoltenberg. Mai exact, Biden a amintit că SUA au desfășurat deja în acest an „20.000 de militari suplimentar în Europa pentru a ne întări liniile ca răspuns la inițiativele agresive ale Rusiei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Joe Biden a confirmat totodată că Washingtonul va ridica de la 4 la 6 numărul distrugătoarelor sale de la baza navală Rota din Spania. SUA va stabili, de asemenea, în Polonia „un cartier general permanent al Corpului 5 al armatei americane”.

„Vom menține o brigadă suplimentară” compusă în total din 5.000 de persoane, care își va avea baza în România, a declarat Joe Biden, adăugând că SUA vor proceda la „desfășurări suplimentare în statele baltice”.

„Vom trimite două escadrile suplimentare” de avioane de luptă F-35 în Regatul Unit și vom „poziționa capacități suplimentare de apărare aeriană” în Germania și Italia, a mai detaliat președintele american într-un scurt discurs în fața presei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate