marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEIrlanda | După ce referendumurile pentru redefinirea căsătoriei au fost respinse, acum...

Irlanda | După ce referendumurile pentru redefinirea căsătoriei au fost respinse, acum se propune legalizarea eutanasiei

Două referendumuri pentru a redefini căsătoria și a modifica definiția familiei în Constituția irlandeză au picat. Acum, autoritățile promovează o altă năstrușnicie. Joi, 21 martie, legalizarea eutanasiei a trecut de o etapă crucială în Parlamentul Irlandez (Oireachtas), potrivit European Conservative.

Inițiat de deputatul troțkist (TD) Gino Kenny în 2020 și sprijinit tacit de partidele centriste aflate la guvernare, „Comitetul pentru moarte asistată” a parlamentului a validat eutanasia și moartea asistată pentru bolnavii terminali.

În prezent, eutanasia este cea mai recentă țintă după un deceniu de liberalizare. În ultimii ani a fost subminat aproape total etosul catolic din spatele legii irlandeze. Acest ultim efort urmează legalizării avortului și căsătoriei între persoane de același sex.

Nu se știe dacă guvernul irlandez va fi obligat să organizeze un referendum pentru legalizarea eutanasiei. În plus, este puțin probabil ca partidele de la guvernare să grăbească un proiect de lege în parlament înainte de următoarele alegeri.

Epoca refrendumurilor populare în Irlanda s-ar putea sfârși. Partidul de guvernământ Fine Gael se teme că viitoarele voturi ar putea risca reacții populiste. La fel ca în alte țări, migrația devine problema definitorie a politicii irlandeze.

Eutanasia, legală în doar 5 țări europene

Mișcările de legalizare a eutanasiei au fost respinse de Biserica Catolică, precum și de parlamentari conservatori.

Răspunzând la decizia de a începe procesul legislativ pentru eutanasie, grupul de advocacy Solidaritatea familiei a avertizat că partidele guvernamentale au „ignorat cererile multor organizații medicale irlandeze, care au evidențiat dilemele etice și potențialul unei pante alunecoase”.

Organizația a continuat să respingă afirmațiile conform cărora presupusele garanții pentru a preveni extinderea eutanasiei ar funcționa. Potrivit acesteia, peste tot unde a fost introdusă practica, limitele au fost „erodate treptat”. Ei au adăugat că ar trebui să se acorde atenție îngrijirilor paliative.

Eutanasia este în prezent legală în cinci state europene: Țările de Jos, Belgia, Luxemburg Germania și Spania. Sistemul olandez a atras o notorietate deosebită pentru clemența și disponibilitatea sa de a ucide pacienții cu boli psihiatrice, mai degrabă decât cu boli terminale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. bravo lor tara pagana au iesit 44% la vot pentru familia normala, noi ortodocsii lu peste, urmasii Sf Andrei cum ne place sa ne laudam, 90% ortodocsi, nici 20% prezenta de marturisire. Rusine, ne vor depasi paganii acum pe ultima suta, vom pati cum au patit evreii acum 2000 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE