joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Starețul Mănăstirii Sădinca fost suspendat de la slujire după ce...

VIDEO | Starețul Mănăstirii Sădinca fost suspendat de la slujire după ce le-a spus oamenilor să aibă grijă „cu cine votează”, pentru că prețurile la energie au explodat și biserica era să aibă curentul tăiat

Părintele David Stoica de la Mănăstirea Sădinca din județul Sibiu a fost suspendat de la slujire de către Mitropolia Ardealului după ce pe internet a ieșit la iveală o predică în care acesta le atrage atenția celor prezenți să aibă „grijă ce votați și pe cine votați”.

Acesta le-a spus enoriașilor că prețurile la energie au explodat și biserica era să fie deconectată de la curent. Părintele David s-a plâns credincioșilor că facturile la energie ajung și la 36 de milioane de lei și nimeni nu-l ajută să le plătească.

El le-a spus credincioșilor că toate veniturile mănăstirii se duc pe cele bisericești și nu mai fac față.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Să aveți grijă ce votați și pe cine votați. Fiindcă noi ieri, dacă nu mergeam să plătim curentul era tăiat. Îți pune câte 36 de milioane de lei curentul, no, plătește. Cine? Cât s-a strâns astăzi? Mi-a dat careva? Nu. Care mi-a dat cununa anului, da. Și vreau să spun că cine nu plătește cununa anului, iasă, nu-l mai pomenesc, a revederci. Știi care-i problema? Cu banii ăia trăim și noi, din banii ăia luăm lumânări pentru altar, luăm lumânări de la Mitropolie, luăm tămâie ca să ne rugăm pentru voi. Deci salariul nostru care e îl dăm pe lumânări, îl dăm pe cărți, reviste teologice, papa, ăsta, zi, patriarhul și alte d-ălea. Gândiți-vă foarte bine că mi-e greu și mie”, a spus părintele.

Imaginile cu aceste cuvinte au apărut și pe net și Mitropolia Ardealului a luat decizia de a-l suspenda. Cei de la Mitropolia Ardealului au invocat faptul că părintele David este bolnav de cancer și de-aceea a vorbit așa.

Ca urmare a apariției în spațiul public a declarațiilor ieromonahului David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, facem următoarele precizări:

1. Cele afirmate de către ierom. David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii;

2. Declarațiile ierom. David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează;

3. În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial”, se precizează într-un comunicat de presă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate