luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEHenry Kissinger, la Davos, a spus că Ucraina ar trebui să negocieze...

Henry Kissinger, la Davos, a spus că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia, chiar dacă ar însemna pierderea de teritorii: Sper ca eroismul ucrainenilor să fie egalat de înțelepciunea lor

Henry Kissinger, veteranul expert în relații internaționale și fost secretar de stat al SUA, a spus în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos că Ucraina trebuie să se așeze la masa negocierilor cu Rusia, informează The Telegraph.

Conform acestuia, linia de demarcație dintre cele două părți ar trebui să fie acolo unde a fost înainte de începerea războiului din Ucraina, adică pe 24 februarie.

„Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a se produce revolte şi tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință. În mod ideal, linia de separare ar trebui să fie revenirea la status quo ante bellum (starea de dinainte de război, n. red.). În cazul continuării războiului dincolo de acest punct, nu ar mai fi vorba despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război, împotriva Rusiei însăşi”, spune Kissinger, citat de „The Telegraph”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sper că ucrainenii vor egala cu înțelepciune eroismul de care au dat dovadă”, a adăugat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Adresându-se la Forumul Economic de la Davos, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut impunerea unor „sancţiuni maxime” împotriva Rusiei. În opinia sa, Ucraina nu ar fi fost atacată de Putin pe 24 februarie dacă lumea ar fi răspuns ferm la agresiunile din 2014, când Rusia a anexat Crimeea şi a iscat o rebeliune prorusă în Donbas. „Să nu trăiţi cu impresia că Ucraina poate proteja întreaga lume! E momentul în care se decide dacă forţa brută va stăpâni lumea”, a avertizat şeful statului ucrainean, dând de înţeles că orice deschidere arătată faţă de Rusia acum va fi interpretată ca o slăbiciune de către Putin şi va încuraja un nou război în viitor.

În acest context merită precizat că delegația din Rusia nu a fost primită la această ediție a forumului.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate