ACTUALITATEGuvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2021

Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2021

Actul normativ va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere si vot. Premierul Florin Cîțu a făcut vineri seara o prezentare scurtă a proiectului de buget.

„In ședința de Guvern de astăzi am aprobat Legea bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat legea plafoanelor a unor indicatori specificați in cadrul fiscal bugetar pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021 si bineînțeles acestea fiind însoțite de strategia fiscal bugetară pe 2021 – 2023 și raportul privind situația macroeconomică pe 2021 și proiecția acesteia pe anii 2022 – 2024. Toate acestea vor fi făcute publice, au fost în transparență, dar varianta aprobată va fi făcută publică în momentul în care bugetul va merge in Parlament spre dezbatere și aprobare”, a anunțat premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern. Acesta a spus ca deficitul structural va fi de 7,42%, iar cel din PIB – de – 7,16%.

Premierul a precizat ca nu sunt modificări importante fata de cifrele anunțate anterior.
„In ședința de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne același și am sa citez din legea plafoanelor, din bugetul general consolidat cheltuielile totale sunt de 397.515 milioane de lei și cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile sunt 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane lei”, a adăugat premierul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebat ce modificări s-au făcut la buget, Cîțu a precizat: „Din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanțarea unor proiecte de investiții care erau incluse în anumite anexe. In rest, nu au fost schimbate. Așa cum am prezentat, bugetul rămâne în parametri inițiali și el merge în Parlament pentru dezbatere”.

De asemenea, întrebat dacă la ministere, în special la cel al Sănătății au fost făcute modificări in buget, Florin Cîțu a declarat: „Văd că este o temă care vine și nu îmi dau seama cum. Eu nu am văzut aceste nemulțumiri in spațiul public. Bugetul Ministerului Sănătății a fost mai mare de la început, dar in ședința de astăzi au fost relocate câteva sume din fondul de rezerva pentru câteva obiective in Ministerul Sănătății.

Și la Ministerul Transporturilor sa știți ca a fost suplimentat bugetul, dar nu foarte mult, cu anumite obiective care au fost finanțate din fondul de rezerva la dispoziția Guvernului. Suma totală care a fost modificată in jur de 200 – 300 milioane. Dar nu numai pentru aceste ministere, sunt mai multe proiecte care au fost finanțate din fondul de rezervă, proiecte care sunt importante pentru anumite comunități, proiecte care ajuta la dezvoltarea anumitor localități”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...