joi, noiembrie 30, 2023
ACTUALITATES-a aprobat vaccinul anti-Covid-19 care este făcut din molii și scoarță de...

S-a aprobat vaccinul anti-Covid-19 care este făcut din molii și scoarță de copac

FDA a aprobat la începutul lunii octombrie un nou vaccin anti-Covid-19. Este vorba de un ser bazat pe celule de molii și scoarță de copac, potrivit Scientific American.

Pe măsură ce vaccinurile actualizate Covid-19 sunt lansate în Statele Unite ale Americii, încă un concurent s-a alăturat acestora. La începutul lunii octombrie, U.S. Food and Drug Administration a autorizat o nouă injecție de rapel realizată de compania Novavax. La fel ca serurile Pfizer și Moderna bazate pe ARNm, acesta vizează o variantă SARS-CoV-2, XBB.1.5, care este un descendent al lui Omicron.

Spre deosebire de vaccinurile ARNm de la Moderna și Pfizer, care conțin material genetic viral modificat pe care propriul mecanism celular al organismului îl folosește pentru a produce proteine virale care declanșează un răspuns imun, Novavax se bazează pe o abordare mai tradițională în care sunt injectate proteine asemănătoare cu cele din SARS-CoV-2 direct în corp.

Această metodă pe bază de proteine a fost folosită de mai bine de 30 de ani în alte vaccinuri, cum ar fi vaccinul împotriva hepatitei B. Compania Novavax produce proteina din celulele de molii, care cresc mai repede decât celulele de mamifere.

Jab-ul Novavax include, de asemenea, un compus brevetat numit Matrix-M, care a fost dezvoltat din scoarța copacilor chiliani și stimulează  sistemul imunitar.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Mâine poimâine va apărea în lista UE de materiale “comestibile” moliile și scoarța de copac uscat. Ei au stat și s-au gândit… “Bă, dacă tot le dăm să mănânce insecte și au acceptat, hai să le dăm și ce mănâncă insectele, de la rahat, hoituri și plante! Au proteine, fibre, sunt “sănătoase”, de ce să se plângă!” Firmele care mai sunt amendate de către Protectia consumatorului privind gândacii din bucătării ar trebui să facă contestație, insectele alea care rahatesc pe alimente sunt condimentele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate