luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATESuedia | Dreapta, adeptă a unui referendum privind apartenența la UE, la...

Suedia | Dreapta, adeptă a unui referendum privind apartenența la UE, la un pas de o victorie istorică

Un bloc al formațiunilor de dreapta, condus de partidul „Democraților Suedezi”(SD -foto), conduce în alegerile din Suedia, având un avantaj minim după numărarea a 95% dintre voturi.

În acest moment, politicienii de dreapta au 49,7%, în timp ce stânga are 49%. Miercuri, după ce vor fi numărate și voturile suedezilor care locuiesc în străinătate.

Analiștii afirmă că sunt mari șanse ca procentele să se păstreze și după numărarea restului de voturi, ceea ce în practică s-ar traduce printr-un singur loc, în plus, în Parlament pentru blocul dreptei.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Victoria dreptei este pusă pe pozițiile intransigente față de infracțiuni și de migrație, care este văzută ca scăpată de sub control în Suedia.

Chiar în acest an, în Suedia a avut loc una dintre cele mai violente răzmerițe din Europa, când tineri islamiști au distrus proprietăți, au atacat forțele de ordine din cauză că un politician a ars un Coran în public.

Atunci, presa suedeză și cea internațională au avut o atitudine binevoitoare față de manifestanții agresivi, preferând să agite amenințarea „extremei drepte”.

De ce nu discutăm despre revolta islamistă din Suedia?

 

Mainstreamul este îngrozit de perspectiva anunțată de SD, aceea de a ține un referendum pe tema apartenenței Suediei la Uniunea Europeană, #swexit.

Deși SD și-a adaptat tonul pe tema homosexualității – acum nu se mai opune căsătoriei, dar este în continuare împotriva adopției copiilor de către aceste cupluri – partidul este antiglobalizare, ceea este considerat „extremist” de către establishment.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. Cateva precizari: SD nu are cum sa nu se mai opuna casatoriilor gay, deoarece ele sunt deja legalizate in Suedia de peste 10 ani. Chiar si biserica suedeza (luterana) accepta casatoriile gay. Adoptia copiilor este deasemenea permisa cuplurilor gay in Suedia. Tarile si societatile nordice sunt foarte progresiste, acest fapt este cunoscut.

  Intr-adevar SD-ul are unele rezerve fata de teoria gender.

  Acum cativa ani SD-ul a ridicat problema unui posibil referendum despre continuarea, sau nu, a Suediei in UE, probabil influentati de Brexit, dar in ultimii ani, aceste subiect s-a cam stins, ca sa zic asa.

  Temele lor de campanie au fost axate pe problemele care framanta societatea suedeza de mult, nu de acum, de exemplu, imigratia masiva non-europeana pe care Suedia a acceptat-o nu de ieri de azi. Acum se vad doar rezultatele. Un alt exemplu, ei au spus in campanie, ca vor stoparea acordarii de azil, cu exceptia ucrainienilor, iar procesare cererilor de azil a non-europenilor sa se faca intr-o tara terta departe de Europa, in nici un caz pe teritoriul suedez. Au pledat si pentru reformarea legii de acordare a cetateniei suedeze pentru emigranti in sensul de a introduce un test de limba si cultura suedeza, plus sa ai mai multi ani de trait si de contribuit la societatea suedeza pana sa ai dreptul de a cere cetatenie suedeza.

  Nu poate nimeni sa-i acuze de putinism sau pro-rusism, deoarece partidele suedeze si in general suedezii nu sunt iubitori de Rusia. Desemenea, SD-ul a sustinut aderarea Suediei la NATO.

  Ideea ca daca acum 8-10 ani doar ei vorbeau de criminalitatea crescuta, de gastile ( marea lor majoritate formata din emigranti proveniti din Africa si Orientul Mijlociu) din suburbiile sarace ale celor 3 mari orase suedeze, acum toate partidele au avut tema principala de campanie, siguranta, stoparea ajutoarelor sociale a celor care nu vor sa intre pe piata muncii, mai multa politie, etc.

 2. Si surprizaaaaa….voturile din diaspora vor inclina balanta spre stanga!!!:)) Reteta verificata si prin alte parti. Un dejavu ” mihaela te iubesc!”…. Tactica e foarte bine gandita. Aduci ambele partide la un procent apropiat ca sa poti inclina balanta cand vrei si folosind un procent mic de alegatori. In acest fel si cei pierzatori nu pot comenta pentru ca au avut si ei multe voturi insa….surpriza …nu suficiente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate