sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEReacții vehemente în SUA, după raidul FBI la casa lui Donald Trump:...

Reacții vehemente în SUA, după raidul FBI la casa lui Donald Trump: Sistemul vrea să mă împiedice să candidez / America a devenit o republică bananieră

Reacții vehemente după ce agenții FBI au efectuat un raid la locuința lui Donald Trump din Mar a Lago (Florida).

Astfel, Donald Trump însuși a denunțat acțiunea în termenii cei mai duri. Fostul președinte a spus că această acțiune este o tentativă a regimului Biden de a-l împiedica să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale din 2024.

„Acestea sunt vremuri întunecate pentru națiunea noastră, deoarece casa mea minunată din Mar-A-Lago, Florida, este acum sub asediu, ocupată de un număr mare de agenți FBI. Niciodată ceva de acest gen nu s-a mai întâmplat unui președinte al Statelor Unite”, a spus Trump într-o declarație.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media

Acesta a continuat, afirmând că razia reprezintă o „folosire ca armă a justiției”, pentru că „democrații nu doresc ca eu să candidez”. Trump a afirmat că această razie a fost atât „nepotrivită” cât și „nenecesară”, dat fiind faptul că până acum a colaborat cu agențiile guvernamentale atunci când i s-a cerut.

„După ce am lucrat și am cooperat cu agențiile relevante, această razie neanunțată asupra casei mele nu a fost nici necesară nici potrivită. E o comportare eronată din punct de vedere procuratorial, folosirea ca armă a justiției și un atac al stângii radicale care nu vrea, cu disperare, ca eu să candidez pentru funcția de Președinte în 2024 și asemenea, va face orice să oprească republicanii și conservatorii în viitoarele alegeri mid-term. Un asemenea asalt nu putea avea loc decât în țările stricate din lumea a treia. Din păcate, America a devenit una dintre aceste țări, coruptă până la un nivel nemaivăzut până acum. Au intrat până și în seiful meu! Care este diferența între asta și Watergate, unde agenți operativi au pătruns în sediul Comitetului Național al Democraților. Aici, democrații au spart casa celui de-al 45-lea președinte al Americii”, a spus Trump.

La rândul său, Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a numit razia FBI drept „folosire a justiției ca armă împotriva oponenților politici ai regimului, în timp ce persoane precum Hunter Biden sunt tratați cu mănuși. Acum regimul se pregătește să angajeze 87.000 de agenți ai fiscului pentru a-i folosi împotriva adversarilor? Republică Bananieră”.

O poziție asemănătoare a avut și fostul lider al partidului Brexit, Nigel Farage. Acesta a scris pe Twitter că este „șocat” de vestea raziei la casa lui Donald Trump: „statul profund există cu-adevărat. A devenit America o republică bananieră”?

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE