sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATESondaj Avangarde: Majoritatea românilor se opun livrărilor de arme în Ucraina sau...

Sondaj Avangarde: Majoritatea românilor se opun livrărilor de arme în Ucraina sau intervenției armate în statul vecin

Un sondaj realizat de către Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde arată că românii se opun ideii ca România să ajute militar Ucraina, mulți considerând că ambele părți trebuie să ajungă la o înțelegere în vederea terminării conflictului, informează RomâniaTV.

Potrivit acestui sondaj, 28% dintre români cred că Ucraina trebuie să lupte până la capăt, în timp ce 24% preferă să nu se pronunțe în acest sens.

De asemenea, potrivit acestui sondaj, majoritatea românilor doresc ca țara noastră să sprijine Ucraina doar din punct de vedere umanitar, fără a livra arme sau tehnologie militară țării vecine. Astfel, 64% dintre români cred că România trebuie să sprijine umanitar Ucraina iar 52% sunt de acord cu ajutorul oferit refugiaților. Pentru ajutor financiar, doar 13% agreează această idee, în timp ce 61% se opun categoric.

De asemenea, doar 10% sunt de acord ca România să trimită tancuri, avioane și arme Ucrainei, o scădere cu 4% față de aprilie 2022. 71% dintre români se opun categoric acestei inițiative. Pe lângă aceștia, doar 2% dintre cetățeni vor ca Armata Română să intervină în Ucraina. 83% dintre respondenți se opun categoric unei escaladări a conflictului. Cu siguranță această atitudine a românilor este influențată în mare măsură și de starea relativ proastă de înzestrare a armatei române, care abia în ultimii ani a primit sisteme anti-rachetă și transportoare blindate mai bune.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 24 – 31 octombrie, pe un eșantion de 9010 subiecți de către Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE