duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEDan Negru: Un nene acuză biserica, clericii cer probe, presa îi asmute,...

Dan Negru: Un nene acuză biserica, clericii cer probe, presa îi asmute, noi suntem curioși. Subiectele ultimilor ani legate de biserică au fost despre incinerare, Catedrala Națională, sinucidere, cât de vrednică sau nu e preoțimea. Suntem vai de capul nostru!

Pe măsură ce presa mainstream este tot mai impregnată de știri care să stârnească animozitate în societate față de biserică, Dan Negru a publicat un text pe pagina sa de Facebook în care explică modul în care mass-media, pentru a stârni curiozitatea oamenilor, s-a raliat unor subiecte ce nu au deloc legătură cu sensul vieții sau spiritualitatea în capcana cărora a căzut însăși Biserica.

„Știm CUM să trăim dar nu știm DE CE trăim…Suntem vai de capul nostru, nu știm de ce am venit aici, de unde, si nici nu știm de ce plecăm si unde.

Întrebările astea au dispărut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un nene acuză biserica, clericii cer probe, presa îi asmute, noi suntem curioși.

Are Blaga o vorbă bună pentru zilele astea: Fariseii l-au răstignit pe Iisus numai o dată; Creștinii de nenumărate ori.“, spune Dan Negru.

„Biserica a căzut în capcana acestor dezbateri“

„În anii ’90, scandalurile sexuale din Biserica Catolică au ținut breaking-news europene. Azi, bisericile catolice sunt goale.

Subiectele ultimilor ani legate de biserică au fost despre incinerare, Catedrala Mântuirii Neamului, sinucidere, cât de vrednică sau nu e preoțimea. Și biserica a căzut in capcana acestor dezbateri uitând subiectul principal: SENSUL VIEȚII !

Ăsta să fie rolul spiritualității.

Acu’ o mie de ani, un poet persan, Omar Khayam, căuta sensul vieții.

După o mie de ani suntem la fel de proști si de neștiutori doar că am încetat să mai căutam răspunsuri…

Ivirea mea n-aduse nici un adaos lumii,

lar moartea n-o să-i schimbe rotundul şi splendoarea.

Și nimeni nu-i să-mi spună ascunsul tâlc al lumii:

Ce sens avu’ venirea?

Și acu’ – ce sens plecarea?“, a scris Dan Negru.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

 1. Relaţia omului cu divinitatea nu are nevoie de mijlocirea unor hoţi. Este ultima generaţie a securiştilor imbrăcaţi in fuste.

  • -cum sa-ti povestesti pacatele asa,aiurea,pe limba ta,fara avocat,fara procuror:
   trebuie sa aduci la spovedanie si probe,
   video,audio,capturi de tik-tok
   sau de adeneu,
   acte fiscale, tot ce te poate invinovatzi fara tagada!

 2. cum poti sa iei de bun ce latra unul ca Negru? Numele si meseria lui de paranghelist fac irelevant orice ar scoate pe gura..

 3. Consider ca Gandul, care a prezentat intr-o asa-zisa premiera acele dezvaluiri e de o joasa speta rara.
  De altfel…orice organ de presa care preia barfele neverificate si le flutura uneori cu scop precis, alteori doar pentru audienta, se decredibileaza si isi coboara nivelul calitativ.
  Ce ar fi sa zic si eu ”mama lui x e prostituata, am auzit eu”. Preiau toti, se dovedeste ca era la misto. Dupa ce au fluturat pe toate posturile ”ipoteza”, la final o sa puna (nu intotdeauna) intr-un colt mic, trecator, ca a fost fals. Lumea ramane cu impresia, numele distrus, viata merge mai departe.
  Jenant
  Pacat de Marius Tuca, angajat acolo…Nu merita aia un jurnalist ca el. Iar el cred ca isi pateaza imaginea stand la ei.
  Ce sa mai zicem de A3 care titreaza: ba ”preotul”, ba ”calugarul-amant”, ba ”fostul calugar”, ca sa aflam in emisiunea de aseara ca el de fapt nu e nimic din astea.
  Doar poarta o rasa si atat…Adica e acoperit (sic!) de rasa.

 4. Nu am citit ce ar putea spune unul ca Negru ăsta dar mi-am adus aminte cum biserica îndemna prostimea să se injecteze.
  Nu trebuie să uităm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE