sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Prof.univ.Mattias Desmet: Regimurile autoritare Covid reprezintă cea mai mare psihoză...

VIDEO | Prof.univ.Mattias Desmet: Regimurile autoritare Covid reprezintă cea mai mare psihoză în masă din istorie / Poporul român știe mai bine decât majoritatea oamenilor din Vest ce înseamnă totalitarismul

Profesorul universitar Mattias Desmet, cadru didactic la Universitatea Gent din Belgia, a fost invitatul avocatului Florentin Țuca la podcastul „Pe drept cuvânt”.

În cadrul emisiunii, profesorul Desmet a spus că, în opinia sa, regimurile autoritare instalate în timpul pandemiei Covid, reprezintă „cea mai mare psihoză în masă din istorie”, adăugând că „niciodată nu a existat o psihoză în masă globală, în care întreaga lume să fie cuprinsă. Și acum am văzut asta. Este pentru prima dată în istorie”.

Profesorul Desmet a subliniat rolul mass-mediei în crearea statelor totalitare moderne.

„Apariția mass-media, la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul celui de-al XX-lea, a fost, de fapt, un factor necesar în apariția totalitarismului. Pentru că, fără mass-media, nu poți crea o psihoză în masă care să dureze foarte mult. Cum am spus, mereu am avut psihoze colective, de când există omenirea, dar nu durau de obicei, foarte mult. Și asta s-a schimbat odată cu introducerea mass-media. În mai multe privințe.

Masele moderne sunt diferite de cele antice, pentru că sunt așa numitele mase însingurate. În antichitate, oamenii trebuiau să se întâlnească fizic, în persoană, pentru ca psihozele în masă să poată apărea. Acum, în vremuri moderne, oamenii pot să stea perfect izolați unii de alții, fiecare în sufrageria lui, dar dacă sunt cuprinși de aceleași idei și narațiuni, vor fi cu toții cuprinși de aceeași reprezentare mentală și vor forma o psihoză în masă.

Aceste mase singuratice pot fi controlate mult mai bine decât masele fizice din antichitate, iar psihozele în masă formate acum pot dura mult mai mult. Ele pot dura decenii, ceea ce este necesar dacă vrei să folosești o psihoză în masă ca bază a unui sistem de stat.

Așadar, nu poți crea niciodată o psihoză în masă de tip modern fără mass-media: mijloacele de comunicare în masă sunt cruciale”, a declarat profesorul belgian.

Mattias Desmet a subliniat faptul că poporul român „recunoaște mai bine ce înseamnă totalitarismul” decât cei din Europa de Vest.

„Poporul român știe mai bine decât majoritatea oamenilor din Europa de Vest ce înseamnă totalitarismul. Și, probabil, îl recunosc mai bine acum, când acesta apare din nou în societatea noastră. În timp ce oamenii din Europa de Vest, majoritatea oamenilor, pur și simplu nu observă nimic.

Bulgarii și românii au fost sceptici. Și au putut păstra o distanță critică față de discursul oficial care a prins societatea în mrejele sale. Mi-aș fi dorit să fie la fel și-n Belgia, dar nu a fost”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Așa e, mulți dintre noi au trăit în comunism, știm ce înseamnă propaganda și cum o diferențiem de realitate. Problema românilor nu este că nu ar vedea ce se întâmplă acum , din 2020, in toată Europa și în lume, problema noastră este că noi am învățat să ne ascundem și să supraviețuim, nu să ne opunem și să o distrugem. Rămâne în schimb tânăra generație care crede în “viitorul luminos” al UE și nu văd capcana totalitară ce se întinde. In timpul plandemiei vedeam tinerii cu telefoanele și qr-ul vaccinal cum intră în magazine, neavând nici cea mai mică empatie sau solidaritate față de cei care nu erau lăsați să intre. Individualism complet, provocator cu cuvinte de “retardați antiștiința care cred în Dumnezeu” uitând că acești “retardați” au luptat în războaie, au indurat comunismul in întuneric și frig, s-au jertfit pentru existența nației. Copiii aceștia tehnologizați nici nu o să observe când drepturile le vor fi încălcate. Abia când vor dori să spună “NU” măcar o dată, fie că nu mai vor a zecea injecție “anti”, fie că vor mai voi să meargă încă o dată cu avionul și vor fi ostracizați, separați, izolați, eliminați vor înțelege de ce noi, “retarzii” acestei națiuni, am ales să așteptăm în afara magazinului o schimbare. Atunci vor înțelege că libertatea fără jertfă nu e posibilă. Iar jerfa poate fi exprimată prin lipsuri, izolări, persecuții și de prea multe ori, sânge.

    • Confirm si adaug: daca toata povestea asta cu covid si vaccin s-ar fi intamplat peste…. sa zicem 30 de ani, cand foarte multi dintre noi, cei care am prins comunismul fiind suficient de tineri incat sa existam inca azi, dar si suficient de mari pana la “revolutie”(eu aveam 23 de ani in acel moment) incat sa intelegem cam ce inseamna minciuna, prosteala, persecutie, actiune impotriva propriului popor a fortelor de ordine, etc…. ar fi oale si ulcele si cel mult o amintire vaga prin fotografiile din telefon inca nesterse, atunci ar fi fost o victorie completa, nu s-ar fi impotrivit nimeni! Ma uit la fie-mea si imi vine sa plang: cap are, clar, cat timp este in stare sa fie programator foarte bine platit la IBM, dar in orice altceva decat limbajele de programare, e ca un copil mic: “este verificat, e sigur, e gratis, n-aveam nici-un motiv sa nu-l facem” – despre vaccin, pe care l-au facut si ea si gineri-miu, fara sa ne spuna, ne-au spus dupa, desi stiau foarte bine parerea mea. Si cand ii vad privirea si inteleg ca in mintea ei ma considera “hodorogul ei al batran si prost, dar pe care il suport, impreuna cu toate prostiile lui, ca e taica-meu si m-a crescut si m-a tinut in facultate”… sau ce alte scuze mi-o gasi ea in cap, ca sa ma suporte, imi vine sa mor si sa nu mai stiu nimic, daca parerea mea nu mai conteaza nimic, nici macar pentru copilul meu. Atat de nepregatiti pentru viata, parca acum au iesit dintr-un incubator si nu stiu nimic, decat ce vad la tv. :(((((

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE