duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEAsociația Pro-Vita București: Decizia CEDO NU obligă la recunoașterea căsătoriei între persoane...

Asociația Pro-Vita București: Decizia CEDO NU obligă la recunoașterea căsătoriei între persoane de același sex / Singurul scop al parteneriatului civil este de a goli de sens juridic căsătoria care este protejată prin Constituție

Asociația Pro-Vita București afirmă că decizia CEDO nu obligă România la recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex, așa cum susține lobby-ul LGBT.

Într-un comunicat publicat pe pagina oficială a organizației, Asociația afirmă că decizia CEDO „lasă la aprecierea Statului Român alegerea modalității efective de recunoaștere sub aspect juridic a situației de fapt a cuplurilor de același sex. CEDO nu impune reglementarea parteneriatelor civile, ori a vreunei alte forme prestabilite”.

Mai mult, nu există niciun termen limită pentru adoptarea unei legislații în acest sens.

Asociația acuză lobby-ul homosexualității că dorește să distrugă instituția căsătoriei și a familiei.

„Lobby-ul homosexual nu a vizat și nu vizează, în fapt, „drepturile homosexualilor” (drepturi care, de altfel, nici nu există enunțate ca atare în niciun tratat și în nicio convenție la care România să fie parte), ci sabotarea și distrugerea instituției căsătoriei, bază a familiei, ambele definite și enunțate ca atare în tratate.

* Repetăm ceea ce deja am spus ad nauseam: parteneriatul sau uniunea civilă n-are niciun alt rost decât de a goli de sens juridic căsătoria, de a o copia și a o imita în toate aspectele care țin de conferirea de drepturi (fiscal/locativ/regim al bunurilor etc.). Prin recunoașterea parteneriatului civil ca formă de accedere la viața de familie, acestuia i se vor atașa, mai devreme sau mai târziu, toate celelalte drepturi care li se conferă unei familii întemeiate pe căsătorie, inclusiv „dreptul” la descendență prin adopție sau procreație asistată medical. E o naivitate să ne imaginăm altceva. Jurisprudență pe acest subiect este suficientă”, notează Asociația Pro Vita.

În continuare, afirmă Asociația Pro Vita, adoptarea parteneriatului civil, adică a unei „legislații nivelatoare, nediferențiate nici între tipurile de relații, nici între opțiunile cu privire la regimul juridic, ar avea ca efect distrugerea, prin ducerea în irelevanță, a căsătoriei, care s-ar transforma dintr-o instituție unicat, recunoscută și ocrotită de Constituție și tratatele internaționale, într-o sumă de drepturi și obligații de tip contractual civil, la paritate cu altele.

În mod normal, asemenea pretenții ar trebui considerate un atac la Constituția României și să intre în atenția Serviciului Român de Informații”.

Asociația Pro Vita consideră că asociația Accept, a homosexualității, ar trebui considerat „agent străin”, „dacă ar fi existat legislația necesară”, pentru că „beneficiază de un grant de aproape 1 milion de Euro din „fonduri norvegiene” pentru promovarea reglementării situației cuplurilor unisex”.

Căsătoria ar trebui apărată și nu schimbată „printr-un dictat ideologic occidental”:

„Dacă totuși va fi făcută, orice eventuală modificare legislativă ar trebui adoptată în acord cu valorile culturale, sociale și istorice ale României, nu prin impunerea unui dictat ideologic occidental (pentru că din păcate asta este, un dictat al unor puteri străine de acest neam).

* Nu în ultimul rând, repetăm, căsătoria n-a fost niciodată, până la aceste foarte recente interpretări ale unor curți de judecată, altceva decât un mijloc de a crea un cămin stabil și prosper pentru urmași, deci ea este o instituție specific heterosexuală. Căsătoria este un „bun public” în România – și ca atare trebuie apărată de atacurile dușmanilor ei interni și externi”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE