luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEEugen Teodorovici spune lucrurilor pe nume: Noi formăm forță de muncă pentru...

Eugen Teodorovici spune lucrurilor pe nume: Noi formăm forță de muncă pentru alte state. Cine vrea să plece afară după facultate, să ramburseze costurile. Dă ceva ţării tale în schimb, că te-a făcut ceea ce eşti

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru de finanțe, a declarat că țara noastră se află într-o situație gravă, din cauza faptului că mulți tineri vor să plece din țară după absolvirea facultății.

El atrage atenția că există o situație care trebuie luată în calcul: stoparea tinerilor care, imediat după absolvirea facultății, pleacă în străinătate, informează BZI.

Teodorovici spune că actualmente, statul român finanțează forța de muncă a altor state. În opinia lui, soluția ar fi simplă: fie cei care vor să plece afară după facultate achită contravaloarea studiilor superioare, fie lucrează câțiva ani după absolvire în țară. Evident, soluția se aplică în cazul facultăților de stat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Trebuie spus şi nu trebuie să ne ferim de chestiunea asta. În România, învățământul este obligatoriu până la liceu și punct. Peste acest nivel, cine vrea să facă în România facultate, foarte bine, dar după ce termină facultatea, trebuie să lucreze în această țară un număr de ani. Nu poţi să devii medic şi după aceea să iei drumul Europei de vest, pentru că trebuie să dai înapoi. Costul unui student, este foarte mare. Şi atunci ar trebui să lucreze. Costurile trebuie rambursate statului român pentru facultate. Asta trebuie să înţeleagă românii, să fie corecţi. Noi practic finanţăm forţa de muncă pentru alte state, ceea ce nu e corect.

Nu îl ţine nimeni legat de glie, dar aşa se face. Nu este corect să sprijini şi să formezi un om, iar el să plece în altă ţară.

Cine pune asemenea întrebare înseamnă că e necopt. Nu contează că ţara în care am trăit nu e cea mai bună, că nu mi-a oferit mediul în care să ne dezvoltăm, tu nu eşti în măsură să judeci, dar dă ceva ţării tale în schimb, că te-a făcut ceea ce eşti”, a explicat Teodorovici.

Soluția nu este nouă și a mai fost propusă și de Academia Română în trecut.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. mai bine sa dea banii aici, sa mai furam si noi, ca s-a cam dus carnea de pe os. Intre timp caminele sunt tot alea facute de ceausescu, doar degradate la nivel de grajduri, iar calitatea invatamantului lasa de dorit. Singurul beneficiu al facultatii e ca-ti faciliteaza interactiunea cu indivizi de aceeasi factura si preocupari. Omul asta e defazat tare de realitate. Cu facultatile de aici romanii sterg mosi la fund in vest sau sunt ospatari pe vapor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate