ACTUALITATEProfesorul Didier Raoult, critic al vaccinului anti-Covid, este înlăturat de la conducerea...

Profesorul Didier Raoult, critic al vaccinului anti-Covid, este înlăturat de la conducerea institutului pe care l-a fondat

Serviciul de asistență publică din Marsilia (AP-HM) și Universitatea din Aix-Marsilia declară pentru Le Monde că nu vor să prelungească mandatul lui Didier Raoult în calitate de șef al Institutului spitalicesc universitar (IHU) mediteranean, conform Smart Radio.

Profesorul Didier Raoult, în vârstă de 69 de ani, spera să poată prelua un nou mandat în fruntea institutului, în schimb membrii fondatori ai structurii nu au fost de acord.

Didier Raoult atinge vârsta de pensionare pe 31 august, iar din acest motiv a trimis conducerii AP-HM o cerere de angajare combinată cu cea de pensionare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Comisia medicală AP-HM nu vede niciun motiv pentru prelungirea contractului lui Didier Raoult, chiar și pentru două zile și jumătate pe săptămână, așa cum cere el. Sunt suficienți oameni la IHU încât să acopere plecarea.”, explică Jean-Luc Jouve, unul dintre directorii AP-HM. Prin urmare, începând cu 31 august, Didier Raoult nu va mai fi profesor universitar și nu va mai practica medicina în spital. Un succesor va fi numit în septembrie.

Acesta a venit cu un tratament împotriva malariei care este controversat în lumea medicinei. În ceea ce privește actuala pandemie de Covid-19, a recomandat hidroxiclorochina ca remediu eficient împotriva bolii, fiind criticat și pentru acest lucru.

Conducerea și medicii AP-HM au fost indignați în mod special de ultima declarație a profesorului de la Marsilia, legată de vaccinarea împotriva Covid-19. Într-un videoclip postat marțea trecută, Didier Raoult nu pare să fie entuziasmat de eficacitatea vaccinului anti-Covid. „Nu putem spune că există un succes corelat cu importanța vaccinării.”, spune acesta.

„Cuvinte de nesuportat. Cu această ultimă declarație, lui Didier Raoult îi va fi greu să-și mențină postul după ce va împlini 69 de ani.”, scrie într-un comentariu publicat în cotidianul LaProvence.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...