ACTUALITATEProfesorul Didier Raoult, critic al vaccinului anti-Covid, este înlăturat de la conducerea...

Profesorul Didier Raoult, critic al vaccinului anti-Covid, este înlăturat de la conducerea institutului pe care l-a fondat

Serviciul de asistență publică din Marsilia (AP-HM) și Universitatea din Aix-Marsilia declară pentru Le Monde că nu vor să prelungească mandatul lui Didier Raoult în calitate de șef al Institutului spitalicesc universitar (IHU) mediteranean, conform Smart Radio.

Profesorul Didier Raoult, în vârstă de 69 de ani, spera să poată prelua un nou mandat în fruntea institutului, în schimb membrii fondatori ai structurii nu au fost de acord.

Didier Raoult atinge vârsta de pensionare pe 31 august, iar din acest motiv a trimis conducerii AP-HM o cerere de angajare combinată cu cea de pensionare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Comisia medicală AP-HM nu vede niciun motiv pentru prelungirea contractului lui Didier Raoult, chiar și pentru două zile și jumătate pe săptămână, așa cum cere el. Sunt suficienți oameni la IHU încât să acopere plecarea.”, explică Jean-Luc Jouve, unul dintre directorii AP-HM. Prin urmare, începând cu 31 august, Didier Raoult nu va mai fi profesor universitar și nu va mai practica medicina în spital. Un succesor va fi numit în septembrie.

Acesta a venit cu un tratament împotriva malariei care este controversat în lumea medicinei. În ceea ce privește actuala pandemie de Covid-19, a recomandat hidroxiclorochina ca remediu eficient împotriva bolii, fiind criticat și pentru acest lucru.

Conducerea și medicii AP-HM au fost indignați în mod special de ultima declarație a profesorului de la Marsilia, legată de vaccinarea împotriva Covid-19. Într-un videoclip postat marțea trecută, Didier Raoult nu pare să fie entuziasmat de eficacitatea vaccinului anti-Covid. „Nu putem spune că există un succes corelat cu importanța vaccinării.”, spune acesta.

„Cuvinte de nesuportat. Cu această ultimă declarație, lui Didier Raoult îi va fi greu să-și mențină postul după ce va împlini 69 de ani.”, scrie într-un comentariu publicat în cotidianul LaProvence.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate