miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEItalia | Directorul muzeului unei capele catolice și-a dat demisia în semn...

Italia | Directorul muzeului unei capele catolice și-a dat demisia în semn de protest față de impunerea pașaportului verde: Nu pot scăpa de cea mai puternică chemare a conștiinței mele

Președintele și directorul Muzeului Capelei Sansevero din Napoli, Fabrizio Masucci, și-a dat demisia din funcție în semn de protest față de impunerea „Pașaportului verde” în muzee, relevă Breitbart.

Guvernul condus de tehnocratul Mario Draghi a introdus obligativitatea certificatului sanitar pentru evenimente cu număr mare de oameni, dar și în locuri aglomerate, precum piscine, săli de sport, cinematografe sau muzee începând cu 6 august.

„Pașaportul” poate fi obținut prin vaccinarea completă, prezentarea unei dovezi privind recuperarea după boală sau printr-un test negativ realizat cu maximum 48 de ore în avans, dar măsura a fost contestată de o parte numeroasă a cetățenilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Demisia lui Fabrizio Masucci de la conducerea Muzeului Capelei Sansevero, unul dintre cele mai faimoase și vizitate monumente din Napoli, a provocat reacții în opinia publică datorită notorietății ridicate a lui Masucci. Acesta fusese la cârma muzeului de zece ani și jumătate.

Pentru a-și explica decizia, Masucci a spus că reglementările muzeelor ​​sunt deja stricte și că impunerea Green Pass nu este motivată de motive epidemiologice, ci se încearcă să exploateze muzeele în scopuri care nu au nicio legătură cu misiunea lor.

„În cazul nostru, capacitatea zilnică maximă a fost redusă cu aproximativ două treimi și înainte de a intra, toți vizitatorii sunt supuși măsurării temperaturii corpului cu un termometru fără contact”, notează Masucci în scrisoarea de demisie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, continuă el, „este obligatorie purtarea corectă a măștii pe durata vizitei și au fost create semne speciale orizontale și verticale pentru a asigura respectarea distanței interpersonale”.

„Autoritățile au stabilit că adoptarea acestor măsuri de securitate în muzee este compatibilă cu deschiderea către public”, afirmă Masucci, adăugând că cercetările au arătat că muzeele se numără printre locurile cu „cel mai mic risc de contagiune”.

„În lumina acestor fapte”, continuă Masucci, „este clar că obligația unui permis verde pentru accesul la muzee nu este legată de evaluările epidemiologice legate în mod specific de contextul muzeal”.

Muzeul este rugat să renunțe la tratamentul egal al vizitatorilor din motive care pot fi percepute doar ca instrumentale, continuă el, „aș reaminti că muzeele sunt, prin vocația lor, locuri de incluziune și că accesul egal la artă și cultură este dreptul tuturor.”

„Sper că autoritățile competente vor putea reconsidera o decizie care implică aspecte socio-culturale de interes colectiv semnificativ”, scrie Masucci.

„Într-adevăr, ar exista condiții favorabile pentru a face din muzee un „ spațiu neutru” sigur în care oamenii, înconjurați de frumusețe, să poată începe să se cunoască și să se recunoască din nou, fără a se eticheta reciproc”, afirmă el.

Massuci a declarat că nu poate accepta această măsură cu bună conștiință și, prin urmare, trebuie să demisioneze.

„Nu pot scăpa de cea mai puternică chemare a conștiinței mele, care mă determină să părăsesc (după mai bine de zece ani și jumătate) președinția și direcția Muzeului Capelei Sansevero”, declară el.

„Sper că această decizie este înțeleasă pentru ceea ce este, un simplu gest de coerență în judecata și sentimentele mele”, concluzionează el, înainte de a mulțumi consiliului de administrație și personalului muzeului pentru sprijinul lor necondiționat în timpul mandatului său de director.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate