ACTUALITATEItalia | VIDEO: Proteste în noapte împotriva propunerii Guvernului de a face...

Italia | VIDEO: Proteste în noapte împotriva propunerii Guvernului de a face OBLIGATORIU certificatul verde pentru accesul în restaurante, mijloace de transport și alte zone

Guvernul condus de Mario Draghi propune obligativitatea certificatului sanitar de la începutul lunii august, pentru evenimente cu număr mare de oameni, dar și în locuri aglomerate, precum piscine, săli de sport și chiar mijloace de transport în comun. Autoritățile din Peninsulă ar încerca astfel să limiteze răspândirea variantei Delta, relatează publicația italiană La Stampa.

Cei 38 de milioane de italieni care și-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde vor avea liber la călătorii. De cealaltă parte, vor fi libertăți limitate pentru cei care nu s-au vaccinat, nu au avut COVID-19 sau pentru cei care nu vor să cheltuie 20 de euro pentru un test ori de câte ori vor să iasă la o pizza sau la un film, mai scrie sursa citată.

„Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-și continue activitățile cu garanția de a nu se regăsi printre persoanele contagioase”, a spus premierul Italiei, în cadrul unei conferințe de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri şi congrese, evenimente la care participă numeroase persoane.

Permisul de sănătate poate fi eliberat persoanelor vaccinate, celor vindecate de covid sau celor care au un test negativ.

Liderul partidului Liga, Matteo Salvini, a spus că aceste măsuri sunt niște „opţiuni draconice, improvizate şi nemăsurate care îi privează pe majoritatea italienilor de dreptul la muncă şi la libertatea de mișcare”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Propunerea a stârnit deja reacții publice: joi seara, peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă la Torino pentru a protesta împotriva deciziei.

Italienii au scandat „No Green Pass”, „Fără dictatură”. Proteste similare au avut loc în Franța și Grecia, state care impun deja cu obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii profesionale sau introducerea permisului de sănătate.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate